SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kolumni: Nuija ja tosinuija

Viime viikon sunnuntaina pelattiin jalkapallon MM-finaali, jossa vastakkain olivat Yhdysvaltain Donald Trump ja Venäjän Vladimir Putin.

Putin teki tapansa mukaan ainakin 17 maalia. Trump teki lähes saman verran, tosin omia maaleja. Finaalin loputtua Trump huomasi kaiken lisäksi, että ottelu oli pelattu venäläisten omalla pallolla, joka osoittautui kauko-ohjattavaksi.

Ei, se ei ollut hyvä vaan fantastinen ottelu.

— Käsipalloilija Diego Maradona, mitä ajatuksia finaali herätti?

— Ei mitään. Nukuin koko finaalin ajan. Aion tarkistaa VARista eli Venäläiset amerikkalaisten riesana -videosysteemistä sen, kuka teki käsimaaleja.

— Ulkopoliittisten töppäilyjen instituutin ohjelmaton johtaja Mika Aalto-Pahvila, onko Trumpin ja Putinin välisen finaalin jälkeen vedettävissä uusia johtopäätöksiä jalkapallon voimasuhteista?

— Kyllä on. Trumpin strateginen osaaminen on pikkulapsen tasolla. Asia näkyy ennen kaikkea reagoimisessa Putinin pelisuunnitelmaan. Hän antaa Putinin myöhästyä eikä tämän jälkeen edes näyttele, että jalka on poikki. Kyllä näissä tilanteissa pitäisi haistaa paremmin pelin luonne, kuten Neymar tekee.

— Trump ei alkukättelyissäkään turvautunut perinteisiin vatkaamisiin ja kiskaisuihin?

— Aivan! Se kertoo, että mies oli täysin hyytelöitynyt jo ennen ottelua.

— Donald Trump, miten arvioitte suoritustanne MM-finaalissa?

— Se oli hyvä ottelu. Ei, se ei ollut hyvä vaan fantastinen ottelu. Sanoin aikaisemmin, että se oli hyvä ottelu, mutta tarkoitin, että se ei ollut ollenkaan hyvä ottelu. Enkä tarkoittanut ollenkaan sitä, mitä luulitte minun tarkoittaneen, vaikka tarkoitinkin.

— Siis mitä tarkoititte ja ette tarkoittaneet?

— En mitään. Menimme ottelun jälkeen pelaamaan golfia. Putin löi hienon putin.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Uusimmat uutiset