Kolumni: Nyt on kiva olla kouvolalainen ja ylpeä siitä — Kouvolassa on tyylikkäät ja kiinnostavat messut

Kolumni: Nyt on kiva olla kouvolalainen ja ylpeä siitä — Kouvolassa on tyylikkäät ja kiinnostavat messut

Olen viettänyt Kouvolan asuntomessuilla kymmenen työpäivää. Alue, messukodit ja päivittäin osastoilla työskentelevät ovat tulleet tutuiksi.

Olen haastatellut paljon kävijöitä, esittelijöitä ja työntekijöitä. Fiilis on hyvä. Kävijät kehuvat vanhaa miljöötä, hienoja koteja, monipuolista valikoimaa ja hyviä palveluita.

Kävijät kehuvat vanhaa miljöötä, hienoja koteja, monipuolista valikoimaa ja hyviä palveluita.

Soraääniäkin on kuulunut. Ne ovat tulleet enimmäkseen paikallisilta. Toisia messut eivät voisi vähempää kiinnostaa. Onko siellä edes mitään nähtävää, minulta on kysytty.

Toiset messukävijät ovat kaivanneet enemmän mahdollisuuksia tutustua Pioneeripuiston vanhaan rakennuskantaan.

Kouvolan katukuvassa messut eivät juurikaan sinisiä busseja ja mainoksia lukuun ottamatta näy. Totuus kuitenkin on, että kuukauden rypistys on tuonut toivottua pöhinää kaupunkiin.

Kaupungin tontit ja yksittäiset myytävät asunnot kiinnostavat ulkopaikkakuntalaisia. Kauppaakin niistä on tehty. Messujen päätyttyä kiinnostuksen arvellaan jatkuvan.

Messuilla liikkuu päivästä toiseen tuhansia kävijöitä. Valtavan kävijämäärän hahmottaa vasta menemällä alueelle. Kotien ulkopuolella on jonoja. Se kertoo, että messut kiinnostavat.

Keskiviikon pidennetty aukiolo ja Arttu Wiskarin keikka houkuttelivat paikalle yli 6 400 kävijää. 70 000 kävijän rajapyykki on ohitettu. Tällä vauhdilla viimeisen messuviikon aikana rikkoutuu 100 000 kävijän raja. Se on aika valtava määrä ihmisiä. Heistä suurin osa on tullut muualta kuin Kouvolasta.

Kouvolassa on tyylikkäät ja kiinnostavat messut. Sen takia on kiva olla kouvolalainen ja ylpeä siitä.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.