Kolumni: Curling on lajeista puhtain — sieltä löytyy aina se, joka heittää ensimmäisen kiven

Koska talvikisojen 15 lajin 102 kilpailussa ei ole vielä tarpeeksi, Känsäinvälinen Ölümppiäkömissiö (KÖKKÖ) pohtii parhaillaan vakavasti lisäyksiä seuraavien kinkereiden ohjelmaan.

Sitä ennen KÖKKÖ käy perusteellisen keskustelun siitä, onko Kiinan Peking sittenkään oikea paikka kisaisännäksi.

Siperian tundralla sijaitsevassa Oimjakonissa asuu vain noin 500 ihmistä. Talvikisat voisivat piristää ja vaurastuttaa aluetta kummasti.

Toki sinne pitäisi ensin rakentaa kaikki suorituspaikat, mutta sehän käy kädenkäänteessä muutaman lahjuksen, tai siis lahjoituksen ansiosta.

Oimjakonissa voi lämpötila laskea talvella lähemmäs -70 astetta. Mutta koska kesäkuukausina kylän keskilämpötila on runsaat 22 astetta, KÖKKÖ esittää talvikisojen järjestämistä kesällä.

Yksi talvikisojen uusista lajeista on parisuhdesprintti. Kun sukset menevät ensimmäisen kerran ristiin, kilpailijoiden on kurvattava välittömästi vaihtoalueelle ja etsittävä uusi pari.

Huoltokopilla ei kuunnella valituksia huonosta pidosta tai kehnosta luistosta.

Jos ei kapula kelpaa, voi sompailla muualle kuin lähtövaatteen alle. Siellä on nimittäin jo siirrytty uuteen lajiin, joka on pikaluistelu vastuusta.

Suomalaisten seuraavaksi menestyslajiksi uumoillaan pyllymäkihyppyä. Kun asiat ovat menneet jo riittävän monta vuotta päin persettä, tuskan ja ahdistuksen säestyksellä karttunut lajitietous kääntyy eittämättä vahvuudeksi.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita halutaan tuoda urheiluun entistä enemmän. Siksi kisaohjelmaan lisätään rattijuoppokelkkailu.

Maaliintulon jälkeen kilpailijat antavat positiivisen keltaisen näytteen kisalumeen.

Yhtä ei KÖKKÖ halua muuttaa. Curling on edelleen lajeista puhtain. Sieltä löytyy aina se, joka heittää ensimmäisen kiven.

Pasila, Daruden Sandstorm!

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien urheilutoimituksen esimies.