SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kolumni: Oletko talkoouhri? — Älä välitä, niin on moni muukin

Järjestetäänkö kiva kesätapahtuma? Joo, hyvä idea. Saadaan kerättyä kivasti rahaa hyvään tarkoitukseen.

Hyvän idean jälkeen alkaa haarukointi, kenestä on missäkin tehtävässä eniten hyötyä. Palavereissa mietitään läpi kaikki kynnelle kykenevät ammatista riippumatta. Ja etenkin riippuen ammatista. Kaikki pääsevät töihin talkoisiin, leipomaan, ohjaamaan liikennettä, valokuvaamaan, myymään makkaraa, kahvia, arpoja sekä siivoamaan ennen ja jälkeen tapahtuman.

Kiireiset yrittäjät eivät saa armoa. He lahjoittavat palkinnot tai tukevat muuten vain tapahtumaa rahallisesti.

Sanomalehdessä työskentelevä saa tehtäväpatterin riippumatta siitä, missä tehtävässä työskentelee.

Sinähän voisit olla tapahtuman tiedottaja, ilmoitusmyyjä, ohjelmavihkojen tekijä, arpajaispalkintojen hankkija, verkkosivujen ylläpitäjä, jutun ennakkoon ja jälkikäteen uutisoiva valokuvaaja. Niin, ja Facebook-sivut ja Instagram. Olisi kiva, jos saisit tehtyä nekin. Saisimme tapahtumalle näkyvyyttä.

Talkootyö on tärkeää ja joidenkin mielestä kivaa. Jotkut ahdistuvat pelkästä ajatuksesta. Vetoamalla yhteisöllisyyteen ja yhteiseen hyvään saa monen jättämään sanomatta ei. Jos kehtaat sanoa ei, olet itsekäs sakinpetturi.

Monissa seuroissa ihmetellään talkoopassiivisuutta. Se voi johtua siitä, että omalla ajalla ylimääräinen puuhastelu ei kaikkia kiinnosta, siihen ei ole aikaa tai mahdollisuutta. Tai jos kiinnostaa, he varmasti ilmoittautuvat mukaan vapaaehtoisesti.

Kouvolan kesätapahtumat saivat tänäkin kesänä sadat talkoolaiset liikkeelle touhuamaan mitä erilaisimpia tapahtumia. Nostan niille kaikille hattua.

Tapahtumia järjestetään hyvässä tarkoituksessa meidän kaikkien iloksi. Vähintä, mitä ei-talkoolaiset voivat tehdä, on osallistua niihin yleisönä. Sekin on tärkeää.

Uusimmat uutiset