Kolumni: Porvarien, riistäjien, kapitalistien, äärioikeiston ja omaa etuaan ajavien kielenkäytön normalisointi ei vain käy!

Vasemmistoliitto ja vihreät ovat pahoittaneet mielensä vihervasemmisto-sanan käytöstä.

— Tämä on todellinen rimanalitus. Näin normalisoidaan porvarien, riistäjien, kapitalistien, äärioikeiston ja omaa etuaan ajavien kielenkäyttöä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson mesoaa.

— Kyllä näin on! Eivät natsit ja militantit voi haukkua toisia tuollaisella nimellä! vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö komppaa.

Asiattoman ja loukkaavan kielenkäytön normalisoiminen on herättänyt myös Paavo Väyrysen (kukaan ei tiedä mikä puolue, ehkä väyr.) sekä muutamia keskustakonkareita.

— Minä vaadin, että bisneksiäni haittaavien termien ja sanontojen käyttäminen kriminalisoidaan. Tällaisia ovat muun muassa väyrystely, yön yli nukkuminen ja takin kääntäminen.

— Nehän ovat hienoa suomen kieltä. Miten kyseiset sanat pitäisi korvata?

— Väyrystelyn voisi muuttaa oikeassa olemiseksi. Yön yli nukkuminen on lepäämistä ja takin kääntäminen on uutta pukeutumista. Sitä paitsi olen jutellut Mauri Pekkarisen ja Juha Sipilän kanssa asiasta.

— Mitä he haluavat kieltää?

— Mauri haluaa sanan pekkarointi käytön kuriin. Juha on taas kypsynyt sipilöintiin.

— Kielenkäytön kehittämissäätiön poliisi L.I.Turgia, mitä muita ongelmallisia tai kyseenalaisia sanoja tai sanontoja politiikassa käytetään?

— Oi voi, niitä on yhtä paljon kuin soijaa varushenkilöiden ruokapöydissä! Esimerkiksi puolueiden nimet vihreät ja siniset pitäisi välittömästi kieltää.

— Miksi ihmeessä?

— He ovat syyllistyneet kulttuuriseen omimiseen. Miljoonia vuosia vanhoja alkuperäiskansojen värejä on sekoitettu tarkoittamaan ihan toisia asioita. Sikamaista!

— Puolustusministeri Jussi Niinistö, miten suhtaudutte asiattoman kielenkäytön normalisoimiseen?

— Sen sanon, että linssi ja kukkakaalipirtelö eivät kuulu suomalaisen sotilaan sanavarastoon. Kokolihapihviä rajalle!

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.