Kolumni: Espetteri Care tuo vanhuksille uusia virikkeitä arvonnoilla — Uberner ottaa taksialan haltuunsa

Kun eduskuntavaalit lähestyvät, tarkoittaa se samalla lähtöä monelle poliitikolle. Otimme selvää, mitä muutamat nykyiset ministerit aikovat jatkossa tehdä, jos jatkopaikkaa eduskunnassa saati hallituksessa ei lohkeakaan.

— Liikenneministeri Anne Berner (kesk.), mitä alatte tehdä sen jälkeen, jos keskusta joutuu oppositioon?

— Jätän joka tapauksessa politiikan. Olen koko ministeriaikani valmistellut omaa taksiyritystä, jonka nimeksi tulee Uberner. Olen jo kartoittanut maaperää ja testaillut lukuisia reittejä vihreiden Ville Niinistön ja Jani Toivolan avustuksella.

— Mitä kilpailuvaltteja Ubernerillä on tarjottavana?

— Keskustan jäsenkirjalla saa ensimmäisen kilometrin puoleen hintaan.

— Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.), miten mahdollinen oppositioon joutuminen näkyy elämässänne?

— Se näkyy erittäin hyvin. Olen jo rekisteröinyt oman hoivayritykseni Espetteri Caren. Yritys tuo jännitystä ja vaihtelua ikääntyneiden tylsistyneisiin arkirutiineihin. Arvomme päivittäin uuden hoitajamitoituksen. Asiakas ei voi aamulla koskaan tietää, onko hoitajia 0,5, 0,7 vai meneekö mitoitus jopa miinuksen puolelle.

— Entäs jos idea ei läpäise valvontaseulaa?

— Siinä tapauksessa minulla on ässä hihassa. Toinen yritykseni on Desi-Maali, joka vuokraa hoitajia ja myy sisustustuotteita. Jos sekään ei menesty, perustan kollega Paavo Väyrysen kanssa yhdistyksen Orpo Väyrynen, joka keskittyy hallituksen arvosteluun.

— Sokerina sananmukaisesti pohjalla on pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Teidän on toivottu lentävän koneellanne mahdollisimman kauas Suomesta, kun jäätte oppositioon. Miten vastaatte toivomuksiin?

— Minä aloitan uuden Ulos ja nopeasti ulos -televisiosarjan juontajana. Annamme ohjelmassa kaikille viisastelijoille tehtäväksi rakentaa ikiliikkujan. Kun tehtävä epäonnistuu, lähetämme heidät uudelleenkoulutusleirille Alkio-opistoon.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset