Kolumni: Joululahjaksi kovia paketteja etukäteen ja 64 miljardia

Näin jouluaattona otamme selvää, miten politiikan ykkösnimet juhlivat.

— Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, onko tullut lahjoja ostettua?

— No ei ole. Minä olen antanut vuoden aikana aivan tarpeeksi kovia paketteja. Niitä ovat saaneet tasapuolisesti kaikki köyhät.

— Joululauluja on kai sentään jo luikautettu?

— Onpa hyvinkin. Olemme keskustan puoluetoimistossa sanoittaneet uusiksi Juice Leskisen legendaarisen jouluhumpan Sika. Sen uudet sanat menevät näin: Vaalityömme alkaa jo joulukuussa, silloinkin on hampaat jo työttömän luussa, keskusta lihoo, se kasvaa, se vahvistuu, ja sitten kun koittaa huhtikuu, niin demarit laulaa: keskustan tahti on mahdoton. Sipilä, se voiton aikaan saa, Sipilä, häntä kukaan ei voi vastustaa.

— Entäs gallupien ykköspuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, mitä lupaatte suomalaisille lahjaksi?

— Lupaan joululahjaksi 64 miljardia euroa. Summa jaetaan niille, jotka äänestävät meitä huhtikuun vaaleissa. Rahat otetaan valtion budjetista Kansakunnan pelastaminen -momentin alta.

— Onkos teillä omaa joululaulua?

— No totta kai on. Sen nimi on Hallitus jouluaamuna. Se menee näin: Lumi on jo peittänyt hallituksen laaksosessa, järjen aalto jäätynyt talvipakkasessa, porvari pienoinen, syönyt työläisen einehen, järjen aalto sulanut saunan lämpimässä.

— Ja mitäs sanoo sinisten ulkoministeri Timo Soini?

— Sama tonttulakki ei sovi omenalle ja päärynälle. Kyllä joulupukki tietää! Gallupit ovat gallupeja. Siniset eivät ole mustia, punaisia saati vihreitä!

— Tarkoitatteko, että esimerkiksi perussuomalainen kannattaa pelastaa avannosta ennen kuin hän muuttuu siniseksi?

— Jos viisastelemaan aletaan, niin aholle iskee halla ennen kuin Jussi ehtii kissaa sanoa.