Kolumni: Tuula Haataisesta tulossa presidentti

Reilut neljä kuukautta ennen presidentinvaaleja Sauli Niinistön (ei missään tapauksessa kok.) ykköshaastajaksi on noussut omien sanojensa mukaan Tuula Haatainen (sd.).

— Tuula Haatainen, miten perustelette näkemyksenne?

Tässä on kysymys mielikuvista. Nyt on voitokkaat vaalit takana.

— Ei sitä tarvitse perustella mitenkään. Numerot puhuvat puolestaan. Sain ensimmäisellä kierroksella äänistä 48,36 prosenttia. Ei tarvita kuin 1,65 prosenttiyksikköä lisää, niin Suomi palaa jälleen SDP:n syliin.

— Hetkinen, ensimmäisellä kierroksella...puhutte siis SDP:n jäsenvaalissa saamistanne äänistä, joilla teidät valittiin puolueen ehdokkaaksi.

— Väliäkö sillä. Tässä on kysymys mielikuvista. Nyt on voitokkaat vaalit takana.

— Entäs Matti Vanhanen (kesk.), millä aiotte profiloitua Sauli Niinistön (ei sitten kirveelläkään kok.) haastajana.

— Olen luonnollisesti oma itseni.

— Sen haluan joka tapauksessa nostaa keskusteluun, että Niinistö ei ole tuominnut tarpeeksi vahvasti Melania Trumpin korkokenkien käyttöä eikä Pekka Päivärinnan kohtelua vuoden 1975 Ruotsi-ottelussa.

— Laura Huhtasaari (ps.), räväkkä linjanne taitaa saada jatkoa vaalien lähetessä?

— On kauheaa kuunnella esimerkiksi ehdokas Vanhasen aggressiivista esiintymistä. On vihapuhetta Niinistöä (uskokaa jo, ei kok.), Trumpeja ja maaottelua kohtaan.

— Eli ehdoton ei kaikelle vihapuheelle?

— Ei.

— Siis ei vai ei vihapuheelle?

— No niinhän minä sanoin.

— Pekka Haavisto (vihr.), pääsitte viimeksi toiselle kierrokselle, mutta hävisitte Niinistölle (tuolloin kok.) selvin numeroin. Miten tuleviin vaaleihin?

— Pääasia, että meillä on kivaa ja hauskaa vihreässä ja aina kasvavassa kuplassamme. Aiomme jälleen yhteislaulaa Ultra Bran koko tuotannon kolmeen kertaan lävitse.

— Ja silläkö päästään presidentiksi?

— No ei, mutta se ärsyttää Saulia.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.