SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kolumni: Hotakirjeenvaihtoa osa 27

Meil oli palvelutalon kesäpäivät. Minuu ei huvittanu yhtää. Tikanheittokilpailus viskasin tikat tahallaa mettää ja siel vissii ettivätten niit vieläkii. Miä en ymmärrä, miks kuumimpaan kesäpäivään mennää tälläst järjestää ja ehoin tahoin itikoitten ja paarmojen syötäväks laitetaa ihmiset.

Helvi, se entiin vaatteet pois -tanssija, oli tapasa mukaa pukeutunu sillee vähänlaisest. Väärä ratkasuhan se oli, aattelin, ku kattelin sen keskivartaloo. Ihan oli ku kaikki maailman paarmat ja mäkryt ja inisijät ois ampunu kimppuu.

Se oli ollu antiikin Roomas räätäliin ja myöhemmin parturiin. 

Hoitajatkii pelästyivätten ja syyttelivätten siin toisiaa, et kuka unohti panna ohvii Helvin nahalle. No eihää Helvi ollu moksiskaa. Sano vaa, ettei ohvi mihkää vyöruusuu auta.

Ja voit siä kuvitella, et meiät laitettii kirkonrottaa pelaamaa. Et ku se oli joskus silloo meiän nuoruudes, ennen nuijasotaa, suosituin leikki. Toinenhaa oli kivi, paperi ja sakset, vaikka eihää silloo ollu viel paperii ja saksii keksittykää.

Lenttainhaa se paperin keksi kuulemma silloo 100-luvul, paskal istuessaa. Oli aikoinaa asiaa tuuminu, ku sammalt oli talvisin vaikee saaha.

Ja Lenttainhaa se sano saksetkii keksineesä. Se oli ollu antiikin Roomas räätäliin ja myöhemmin parturiin. 

Sano tehneesä kovan tilin, ku kellää muil partureil ei ollu siihen aikaa saksii. Olivatten tulleet ihmiset kaikkialt maailmast tukan leikkuusee Salon Lenttasee.

Pisimmillää jonot oli Roomast Kiinaa. Ykskii iäkäs kiinalain herra oli toistakymment vuotta ollu jonos ja just ku ois vuoro tullu, ni kupsahti. Huonoo tuurii, mut Lenttain siisti ukon puolee hintaa. Suku haki tuolist.

Liimatain hauskuutti kesäpäivän jälkee porukkaa. Sano, et pystyy minuutis rikkomaa 100 jäätelövohvelii istumal päälle paljaal hanuril. Ei pystyny. Laitoin ilkeyttäni viimeseks Iittalan kartion.