Kolumni: Iitti satsaa liikaa lapsiin — Mitä minun korvani juuri kuulivat?

Iitin kunta järjesti keskiviikkoiltana ensimmäisen kuntaillan, jossa puheeksi nousivat muun muassa lapset ja varhaiskasvatus. Tilaisuuteen osallistunut pienten lasten äiti oli huolissaan ja harmissaan lasten pompottelusta päiväkodista toiseen. Hänen lapsensa oli joutunut vaihtamaan vuoden aikana kolme kertaa päiväkotia, ja neljäs kerta oli jo tiedossa.

Tilannetta parantaakseen Iitti aikoo rakentaa uuden 240-paikkaisen päiväkodin.

— Mitä tehdään ennen kuin uusi päiväkoti valmistuu? Tämä ei voi olla tämmöistä kaaoksen hallintaa, että vanhemmille ilmoitetaan, että päiväkotinne taas vaihtuu, hän sanoi.

Äidin mukaan iittiläiset vanhemmat odottavat, että he saisivat sovittua päiväkotisekoilun paikallisesti kunnan kanssa.

— Ettei tätä asiaa tarvitse viedä aluehallintovirastoon, äiti huomautti.

Sivistystoimenjohtaja Pia Harmokivi myönsi, että Iitti kipuilee varhaiskasvatuksensa kanssa.

— Emme kykene sitä näillä resursseilla hallitsemaan.

Kaikkia päiväkodin rakentamispäätös ei näytä miellyttävän. Kahdella tilaisuuteen saapuneella naisella oli rajut mielipiteet varhaiskasvatuksesta ja lapsista ylipäänsä. Heidän mielestään Iitissä pannaan lapsiin liikaa rahaa ja kuntaan rakennetaan liian suuri päiväkoti, joka sijaitsee jossain ”mettänkorvessa”. Kaiken kukkuraksi nämä ”jalattomat kyyditään taksilla, kun hevosella ja hiihtäenkin pääsisi”.

— Miksi Iitin kunta satsaa liikaa lapsiin? toinen naisista penäsi.

— Ei ole hyvä satsata lapsiin. Huumeenkäyttäjiä niistä tulee ja vievät yhteiskunnan rahoja. Turha kieltää, vierustoveri jatkoi uhoamista.

Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm muistutti, että kyse on arvokeskustelusta ja harmitteli naisten synkkää näkemystä tulevaisuuden toivoistamme.

Tämän jälkeen Rönnholm jätti tyylikkäästi elävät trollit omaan arvoonsa. Pisteet kunnanjohtajalle.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien uutistuottaja.