Kolumni: Kurmuutuskuntayhtymä Kursote aikoo ehdottaa Kouvolaan ulkonaliikkumiskieltoa ja viinanjuontirajoituksia

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluja on järjestelty jo pitkään vaivoja säästämättä nykyistä kustannustehokkaampaan asentoon. Päälinjaus on ollut se, että kun kaikki palvelut siirretään Kotkaan, kustannustehokkuus on tapissaan.

Ainoa ongelma kustannustehokkuuden tavoittelemisessa on ollut se, että pohjoisen kiittämättömät lurjukset aukovat päätään julkisuudessa haukkumalla nykymenoa.

Kyllä se ilman muuta käy. Kaikki käy.

Tämän vuoksi tässä jutussa esiintyvät henkilöt ovat omasta pyynnöstään joko nimettömiä tai esiintyvät taiteilijanimellä. Näin voimme varmistaa, että Kouvolan ja Kotkan hedelmälliset ja tuloksellisen yhteistyön sävyttämät välit säilyvät yhä lämpiminä.

Viimeksi kerrottiin, että tuleva kurmuutuskuntayhtymä Kursote aikoo lopettaa sosiaali- ja kriisipäivystyksen Kouvolassa.

— Pyrimme siihen, että Kouvolan alueella ei ole kriisejä, ei ainakaan virka-ajan ulkopuolella. Tämän varmistaaksemme olemme ehdottamassa kouvolalaisille sekä ulkonaliikkumiskieltoa että viinanjuontirajoituksia, nimettömänä pysyttelevä Kotkan kaupungin konsultti toteaa.

— Säästyneet rahat voidaan ohjata suoraan Kotkan ja koko eteläisen maakunnan kriisien ratkaisemiseen. Ja niitähän riittää. On hyvä, että saamme kohdennettua rahat kustannustehokkaasti sinne, missä rahaa tarvitaan, konsultti jatkaa.

— Ja jos tämä ei pohjoiselle käy, esitämme Kouvolan liittämistä Kotkaan!

— Kyllä se ilman muuta käy. Kaikki käy. Pääasia on, että olemme hyvissä väleissä Kotkan kanssa, vastaa kouvolalainen luottamushenkilö (myöntyväisyyspuolue).

Lopuksi kysymme loppukäyttäjän näkemystä palvelujen toimivuudesta.

— Pohjois-Kouvolassa asuva A.H. Tauma, teille sattui ikävä tapaturma. Sahasitte sormeenne ja siihen iski kuolio. Miten hoitoon pääsy sujui?

— Mitä siinä nyt rekkaruuhkassa köröteltiin nelisen tuntia. Alkuperäinen arvio oli, että sormen amputoinnilla selviän. Kotka joutui sitten viivästysten takia viemään sormen sijasta koko käden. Pääasia kuitenkin, että pää säilyi — ja hyvät välit etelään.