Kolumni: Mitä itse tekisit kymmenillä miljoonilla euroilla?

Yksi Kouvolan Sanomien verkkoversion viime viikon luetuimmista jutuista kertoi, että Loton päävoitto pelattiin R-kioskilla Kuusankoskella. Kahden hengen porukkapelin molempien osallistujien pankkitili tukevoitui 1,8 miljoonalla eurolla. Loimaa taas meni sekaisin edellisviikon perjantaina, kun joku voitti tai jotkut voittivat Eurojackpotissa peräti 90 miljoonaa.

Miksi tällainen kiinnostaa niin paljon? Usein lukijat hakeutuvat sellaisten aiheiden äärelle, jotka liittyvät heidän arkielämäänsä, kuten terveydenhoito sekä kauppojen ja ravintoloiden sulkeutuminen ja avautuminen.

Helppo rikastuminen lienee yksi yleisimmistä unelmista, vaikka harva sitä tunnustaa. Kiinnostus lottovoittouutisia kohtaan saattaa kertoa toiveikkuudesta, että jättipotti osuisi omalle kohdalle. Veikkauksen tiedottajan mukaan pelaaminen lisääntyy aina niissä kioskeissa, joissa jotakuta on onnistanut. Pelipaikan fyysisellä sijainnilla ei kuitenkaan nykytiedon valossa ole vaikutusta lottopallojen pyörimisliikkeeseen.

Kun ihmisen varallisuus yhtäkkiä kasvaa järjettömiin mittoihin, mitä hän sillä tekee? Itse varmaan pyrkisin sijoittamaan summan mahdollisimman järkevästi saadakseni lisää rahaa, jolla hankkisin... mitä?

Suomalainen tapa ei ole pröystäillä rahoilla, mutta mitä ideaa on piilotetussa rikkaudessa? Toisaalta en oikein osaa kuvitella itseäni paksu kultaketju kaulassa viettämässä loputtomia samppanja- ja kokaiinijuhlia bikininaisten keskellä.

Hyviin tarkoituksiin voisi tietysti lahjoittaa, mutta se olisi paras tehdä anonyymisti suojautuakseen ”Kuka tuo luulee olevansa?”-hyökyaallolta.

Ehkä tyytyisin vain tekemään itsekseni matkan junassa, josta varaisin kaikki paikat. Lopuilla rahoilla ostaisin kioskilta irtokarkkeja.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Luetuimmat