SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kolumni: Pala juustoa maksuksi bussikyydistä

Pietarilainen ystäväni teki kuluvan kuukauden alkupuolella mojovan tarjouksen. Hänen uutuuttaan hohtava vuokra-asuntonsa olisi vapaassa käytössäni elokuun loppuun asti todelliseen sopuhintaan.

Ystäväni kertoi matkustavansa Krimille, kotiseudulleen, jossa hän lomailee elokuun loppuun asti.

Tartuin tilaisuuteen luonnollisesti kaksin käsin.

Asunto sijaitsee Pietarin metrokartan Frunzensko—Primorskaja -linjan toisen pääteaseman Komendantskij-prospektin läheisyydessä. Matka metrolta asunnon liepeille kestää pikkubussilla kymmenisen minuuttia ja keventää kukkaroa 40 ruplaa eli noin 55 senttiä.

Vastaavasta taksimatkasta kuskit veloittavat yöaikaan 200 ruplaa eli reilut kaksi euroa ja 70 senttiä. Taksiin on turvauduttava, jos paluu venyy puolen yön jälkeen. Ja kyllähän se aina silloin tällöin venyy.

Sen verran omistan itsesuojeluvaistoa, etten mennyt tiedustelemaan sakon suuruutta.

Viime viikolla pikkubussissa sattui mielenkiintoinen episodi. Laitapuolen kulkija pyrki kyytiin, eikä miesparalla ollut taskuissaan ruplan ruplaa. Mutta oli sentään arviolta 250 grammaa palajuustoa. Tätä hän tarjosi kuskille, joka suutuspäissään heitti ukkoa juustolla lapaluiden väliin.

Tämän jälkeen kuljettaja nousi jakkaraltaan, retuutti nuhruisen kulkijan ulos ja viskasi eväät peräänsä.

Voimakkaasti hikoillut kuski tuskin ehti manata tapahtunutta, kun poliisi ohjasi jo bussin tien syrjään. Kuljettaja sai sakot turvavyön käyttämättä jättämisestä.

Sen verran omistan itsesuojeluvaistoa, etten mennyt tiedustelemaan sakon suuruutta.

Ystäväni asunto sijaitsee uudella alueella, jossa uusia ja upeita kerrostaloja nousee hurjaa tahtia. Tämän kyseisen kerrostalon jokaisessa rapussa on kolme hissiä, joista yksi on sisäpinnoiltaan yhä keskeneräinen.

Yksi naapureistani tiivisti aiheen mainiosti venäläiseen tyyliin: ”Kaikki aikanaan, hissi kuitenkin toimii.”

Kun Kouvolassa asuntoni ovesta löytyy numero 12, ystäväni asunnon ovessa vastaava numero on 1 006. Ei ole naapureista pulaa tässä 21-kerroksisessa talossa.

Uusimmat uutiset