Kolumni: Pesäpallo for dummies

Ilmassa oli vähintäänkin pienen urheilujuhlan tuntua, kun reilu viikko sitten suuntasin elämäni ensimmäiseen pesäpallo-otteluun. KPL kohtasi Seinäjoen JymyJussit.

Lajiin tottumattomana helsinkiläisenä sivistyksessäni oli pesäpallon kokoinen aukko. Säännöt olivat vähän hakusessa.

Tunnelmalle on pakko antaa kehuja.

Onneksi pystyin tuppautumaan pelistä juttua tekevän pesäpalloasiantuntija-urheilutoimittajan mukaan. Hän väänsi pelitapahtumat rautalangasta.

Kollegalta sain kuulla nykyisten ja entisten pelaajien taidoista, taustoista ja jopa parisuhdetilanteista.

Mahdollisuudet päästä pesisvaimoksi näyttävät jokseenkin heikoilta. Ilmeisesti pitää jatkaa jääkiekkomiljonäärin jahtaamista.

Kentän tapahtumat ja taktiikka olivat aika kaukana omista ala-asteen pelailuista. Pienen ohjeistuksen jälkeen selvisi, että kaikki pelaajat eivät edes yritä päästä kentälle.

Hämmentävää.

Ensimmäinen piste! Anteeksi, siis juoksu. Ja kunnari!

Vähitellen kuviot alkoivat jokseenkin hahmottua. Ainakin riittävästi pelin seuraamiseksi.

Tunnelmalle on pakko antaa kehuja. Huutelua oli, mutta se oli asiallista. Ei näkynyt keskisormea vastustajalle heiluttelevia kolmivuotiaita kuten Italian jalkapallopeleissä.

Ääntä oli paljon enemmän kuin olin etukäteen odottanut. Pelaajat huusivat, katsojat huusivat ja välillä tuomaritkin huusivat.

Selostaja ei huutanut, mutta ei hän kyllä hiljaakaan ollut. Selostajan suosikkiverbi taisi olla nousta. Ottelun aikana nousivat ainakin pallo, pomppu ja lämpö, viimeinen useampaankin kertaan.

Myös katsomossa, jossa kumpikin toimittaja kärähti auringossa.

Ottelun jälkeen hävinneen vastustajajoukkueen pelaajat näyttivät huomattavasti turhautuneemmilta kuin vieressä kärsivällisesti kysymyksiin vastaillut kollega.

Ilmeisesti tältäkin osin ensimmäistä pesiskokemusta voi pitää menestyksenä.

Tulen toistekin.

Anna-Elina Perttula Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.