Kolumni: Topakat — Kuusaa edition

Yks Virtain sano kerran, et se pystyy hyppää minareil Sairaalammäen rappusilt Läntisee linjapuistoo. Lahtiin tul siihen sit kuuntelee ja kerto ihan aneissaa, et Nöötti oli uikis juonu kaikki ison altaan veet ja sen jälkee kussu Sompasen jään sulaks. Lahtiin sano, et metrin jää oli ollu jo.

Pulkah Hapa heitti siihe, et Lahtiin kusettaa ku Fikaros aikoinaa, ku se men Linkvistin papereil sisää, vaikkei se ollu ku vissii 11 tai jotaa 15 pual.

Lahtiin myöns, et kyl se vähä liiottel tos Nöötin jutus. Se sano, et eihän nyt kukaa saa pelkästää rooliveel ja kusel Sompast sulamaa: Nööttihää olkii kiskonu kyytipojaks jöösin ämpärillisen Lasolii.

No sit usko Hapakii ja Keskitaloin ja Ruhainkii, joka kerto, et tuhansii lahnoi ja ruutanoit ja vissii tonnikaloikii makas kuollein siel Sompasen rannas Nöötin kusemisen takii.

Oli kuulemma yks Lehtoin ja yks Koskiin nähty Laturin ees pitämäs jo kalatiskii ja ainakii Tuomiin, se yks partaveikko Sikomäelt, oli ostanu ehkä jotaa 10 000 ahvent ja kertonu tekeväsä murhan kukon illanistujaisii. Vissii se tykkäs perkamisest, ku voi siin samal kiskoo rusinasoppaa parta huurus.

Vissii se tykkäs perkamisest, ku voi samal kiskoo siin rusinasoppaa parta huurus.

Virtain ja Vuoriin lähti sit rakentaa sinne Sairaalammäen rappusii pient hyppyrii. Linperi, Paajain, Raatikain ja Vainoin epäilivät siin sit, et Virtain rypäsee kuitenkii jo ennen hyppyy siel rappusis ja tulee kolmee metrii perseellee.

Pulkah Hapa ja Ruhain ja Sutiin ol siin sit linjapuistos oottelees ja kattelees taivaalle. Mäel Virtain veti sen perinteisen kosanderin naamaa ja läks vauhtii. Se ponnisti, joku rusahti ja ukko lähtikii murhaa lentoo ku katapultist.

Sarpola kerto myöhemmin, et se oli just ohittamas satain taulus Kuusaantiel jöösii autoletkaa kiitsaril, ku näki Virtasen lentävän vee ja sepalus auki kohti Pappilanpeltoo.

Eihän se Virtain päässy koskaa linjapuistoo, vaa lens tuulen mukaan Sommelon katolle. Sinne veti telemarkit, mut nivuset petti ja kivet hakkas laskeutues tasakaton rikki. Sommelo ol sen talven kii.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien urheilutoimittaja.