SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kolumni: Kouvola tuntuu vähättelevän epäilyjä lasten pahoinpitelyistä — Lapsiin kohdistuvia väkivaltaepäilyjä ei vain voi kommentoida sanomalla: "Mistään niin vakavasta ei ollut kyse"

Poliisi epäilee, että kouvolalaisessa perhekodissa on pahoinpidelty lapsia. Kouvolan Sanomat uutisoi keskiviikkona, että tapaus on edennyt syyteharkintaan.

Kouvolan kaupunki ostaa kyseiseltä perhekodilta sijoitettujen lasten ympärivuorokautista hoitoa.

Tällä hetkellä perhekodissa ei ole kouvolalaisia lapsia, kaupungin palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen kertoi lehdelle keskiviikon jutussa.

Junnonen kommentoi tapahtunutta hämmentävällä tavalla. Hänen mukaansa pahoinpitelyepäilyissä ”kyse ei ollut mistään niin vakavasta”.

Perhekodista oli tehty lastensuojeluilmoitus, jonka jälkeen poliisi aloitti esitutkinnan perhekodin toiminnasta. Kyse on erittäin vakavasta asiasta, jos poliisi epäilee, että lastensuojeluyksikössä pahoinpidellään lapsia.

Kaupungin sosiaalipalvelut tutki tapausta omalla valvontakäynnillään. Sen perusteella kaupunki tuli siihen tulokseen, että kyseinen perhekoti on riittävän turvallinen paikka lapsille.

Kaupunki pitää turvallisena perhekotia, jossa poliisi epäilee lapsia pahoinpidellyn.

Junnonen ei voi avata väkivaltaepäilyjen eikä valvontakäynnin tarkempaa sisältöä, koska tiedot ovat salassapidettäviä.

Tuntuu kummalliselta, että kaupunki pitää turvallisena perhekotia, jossa poliisi epäilee lapsia pahoinpidellyn. Kaupungin kommentit näyttäytyvät häiritsevässä valossa etenkin, jos oikeudessa myöhemmin todetaan, että on tapahtunut rikos.

Syyttäjä päättää, eteneekö asia oikeuteen. Yksi pahoinpitelyepäily päättyi syyttämättäjättämiseen. Kolmen lapsen kaltoinkohteluepäilyn osalta syyteharkinta on kesken.

Vaikka yhtään syytettä ei nostettaisi, jo poliisin vahvistama epäily väkivallasta on huolestuttavaa. On omituista, että kaupungin viranhaltija tuntuu vähättelevän epäiltyjä pahoinpitelyjä. Kyse on laitoksesta, jonka tulisi huolehtia haavoittuvassa asemassa olevista lapsista.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien toimittaja.

Uusimmat uutiset