Lukijalta: Sirpa Paatero ja Timo Harakka, mitä olette tehneet valtatie 15:n uudistamiseksi?

Arvoisat ministerit, viikon 10 alussa Yle julkaisi artikkelin Suomen tieverkoston kunnosta. Puuttumatta sen enemmälti eri alueiden kuin teidenkään kuntoon, haluaisin kysyä kuntaministeri Sirpa Paaterolta sekä viestintä- ja liikenneministeri Timo Harakalta mitä toimenpiteitä, aloitteita tai mahdollisia päätöksiä olette tehneet edistääksenne pikaisesti Kouvola–Kotka–valtatien uudistamista? Vai onko niin ettei mitään ole tehty?

Ministeri Paaterolle on ainakin selvää, että Kymenlaakson keskussairaala on maakunnan ykkössairaala monen vetkutuksen ja väännön jälkeen. Joten tasapuolisuuden nimissä toivon, että kiirehditte kunnollisen tien rakentamista, jotta myös kouvolalaiset ja muut pohjoiskymenlaaksolaiset pääsisivät edes osallisiksi rahoittamansa sairaalan palveluista.

Tällä tietenkin tarkoitan nopeaa ja turvallista liikkumista ja sairaankuljetusta, varsinkin kriisitilanteissa. Heittelevessä ambulanssissa ei juurikaan mitata paineita, laiteta tippoja, oteta kokeita tai seurata käyriä. Tuskinpa synnyttävä äitikään nauttii rytkytyksestä, pieni voi ajatella, että näinkö Suomen valtio jo nyt potkii päähän.

Valtatie 15 on vilkasliikenteinen arkiliikenteen väylä. Arkiliikennemäärä on 6 500–10 200 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikenne koostuu raskaasta liikenteestä (satamat ja teollisuus) sekä työmatka- ja opiskeluliikenteestä.

Toivon, että kiirehditte kunnollisen tien rakentamista, jotta myös kouvolalaiset pääsisivät edes osallisiksi rahoittamansa sairaalan palveluista.

Toinen asia on Paimenpolun seisake. Se on kuulemma, ettenkö sanoisi sikamaisessa kunnossa. Artikkelin mukaan sen kuntoonlaittaminen ei kuulun Koksille eikä VR:lle eikä sille tai tälle. Eihän voi olla ylitsepääsemätöntä, että Kotkan kaupunki, VR, yksityiset, Kymsote tai kaikki yhteistyössä rakentavat sen 50 metriä polkua ja ammattikoulut tai muut suunnittelevat ja rakentavat (kuten Korialla) sen sateen ja tuulen pitävän seisakekatoksen. Voiko se olla niin vaikeata?

Kyllähän näitä artikkelejä asiasta on lehdissä ollut, mutta kun asioiden edistymisestä ja päätöksistä ei ole kuulunut mitään, niin tulee mieleen, että tapahtuuko mitään.

Ottakaapa ministerit Paatero ja Harakka edellä mainitut asiat ensin työn alle ja ruvetkaa vasta sitten miettimään ratalinjauksia itään.

Kivutonta ja liikunnallista loppuvuotta sekä vastausta toivoen,

Pekka Holm, eläkeläinen , Kouvola