Lukijalta: Kouvolassa uimisen hinta on kohtuuton moniin muihin kaupunkeihin verrattuna

Uinti, vesijuoksu ja vesijumppa ovat erinomaisia liikuntamuotoja. Ne sopivat ylipainoisille, nivelvaivaisille ja erilaisista vammoista kärsiville kuntoutukseen tai vaikkapa rentouttamaan kehoa raskaan työpäivän jälkeen. Kouvolassa tästä kuntoilumuodosta joutuu maksamaan pahimmillaan kohtuuttomasti verrattuna moneen muuhun kaupunkiin.

Selailin hiukan eri kaupunkien verkkosivuja ja poimin sieltä joitakin mielenkiintoisia tietoja. Kouvolan uimahallimaksuja korotettiin kesäkuun alussa. Uusi hinta aikuisille on 5,50 euroa. Kotkassa maksu on neljä euroa ja Lahdessa sama kuin Kouvolassa. Eläkeläiset maksavat Kouvolassa uintikerrasta 4,50 euroa, Lahdessa 2,80 euroa ja Kotkassa kaksi euroa. Lasten uimalippu maksaa Kouvolassa 3,50 euroa Lahdessa 2,80 ja Kotkassa kaksi euroa.

Kouvolan päättäjät, olisikohan tässä jotain tehtävissä?

Vuosikortit poistettiin ja aikuinen joutuu nyt maksamaan 198 euroa 50 kerran kortista. Kotkassa vuosi maksaa 165 euroa. Alle 18-vuotiaille uiminen maksaa Kotkassa 30 euroa vuodessa, Lahdessa 139 euroa vuodessa, mutta Kouvolassa 50 kertaa maksaa 117 euroa alle 5–15-vuotiaille. 16-vuotiaat joutuvat maksamaan aikuisen lipun. Tuo ikäryhmä tippuu usein pois harrastusryhmistä ja ainakaan tämä hintapolitiikka ei ole omiaan innostamaan uintiharrastukseen.

Monissa kaupungeissa on käytössä eläkeläisille edullinen vuosikortti, jonka yleensä saa lunastaa sinä vuonna, jona täyttää 65 vuotta. Nämä "65+"-kortit, tai rannekkeet maksavat 40–80 euroa vuodessa. Lisäksi niihin sisältyy yleensä kuntosalin käyttö. Kortteja käytetään muun muassa Oulussa (40 €), Mikkelissä (50 €), Lappeenrannassa (75 €) , Kotkassa (50 €), Jyväskylässä (75 €), Varkaudessa (50 €) , Turussa (80 €) ja Iisalmessa (80 €) ja Kuopiossa (65,70 €).

Entäpä meillä, liikuntakaupungissa, Kouvolassa? En löytänyt eläkeläiselle edullisempaa kuin: uinti 50 kertaa, 143 euroa, kuntosalin vuosikortti 198 euroa. Eli, jos käy vaikkapa kaksi kertaa viikossa uimassa ja kuntosalilla, se maksaa Kouvolassa 484 euroa! Toisin sanoen sanoen Oulussa käyttäisi samoja palveluita12 vuotta samalla rahalla! Jos sattuu uimaan neljä kertaa viikossa, hintaa tulee 770 euroa, eli Pohjolan valkeassa kaupungissa 19 vuotta.

Kouvolan päättäjät, olisikohan tässä jotain tehtävissä?

Risto Sipari, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut