Lukijalta: Kuusankoskitalossa on huono opastus

Huomasin Kouvolan Sanomissa ilmoituksen konsertista, jossa huippuartistit esittävät tunnettuja slaavilaisia lauluja Kuusankoskitalolla. Päätimme heti puolisoni kanssa mennä tilaisuuteen. Menimme Kuusankoskitalolle hyvissä ajoin, jotta varmasti saisimme liput vaikka ehkä muuten katsomo olisi loppuunmyyty.

Aikanaan yleisö rupesi siirtymään yläkerran lämpiöön, mekin liityimme joukkoon. Salin ovi avautui, väki sisälle, me mukana. Liput kourassa ruvetaan etsimään paikkojamme, rivi 11, paikat 261 ja 262. Ei löydy riviä 11 vaan rivit 5,6 ja 7. Nyt kysymään apua henkilökunnalta. Näytimme lippumme salin vahtimestarille. Hän katsoi liput ja vastasi: Ei, ei tänne, tässä salissa alkaa teatterinäytös, teidän tilaisuuteen tuolta toisesta ovesta, siellä on Kuusankoski-sali". Mikä ihmeen sali? Siis sinne.

Nyt olimme Kuusankoski-salissa. Näytimme lippumme paikannäyttäjälle. Hän sanoi paikkamme olevan suunnilleen katsomon keskellä, ja ettei ole väliä kumpaa sivukäytävää käyttää etsittäessä riviä 11. Lähdimme ylhäältä katsoen vasenta käytävää kulkemaan ja hyvin löysimme rivimme. Eikun etsimään paikkoja. Konsertin alkuun oli enää muutama minuutti ja rivimme oli lähes täyteen istutettu. Siitä sinne tallomaan ihmisten varpaita ja välillä anteeksi pyytämään. Vihoviimein löysimme paikkamme rivin toisesta päästä, oikeanpuolinen käytävä oli viiden istuinpaikan vieressä. Kun pääsimme istumaan, kohta valoja himmennettiin ja artistit nousivat lavalle, konsertti alkoi. Nautimme esityksestä.

Kyllä tunsimme itsemme maalaisiksi. Ystävän Laulu, Slaavilainen Ilta Kuusankoskitalolla. Olimme eksyksissä. Ei ollut oppaita ja ei tullut mieleenkään, että samoissa auloissa ja lämpiöissä odotellaan kahteen eri tilaisuuteen. Kerron tämän opiksi ja ojennuksesi sekä varoitukseksi, mitä saattaa sattua ja tapahtua. Konsertti oli huippuhyvä, kannatti mennä.

Anssi Heikkilä, Kouvola

Uusimmat uutiset