Lukijalta: Leikkikenttien hävittämisellä ei paljoa säästetä

Kouvolan kaupungin säästötalkoiden avaus eli leikkikenttien hävittäminen sai mieleni tilaan, josta perinteisesti käytetään sanontaa ”ei tienny itkis vaiko nauras”.

En nimittäin usko, että kyseisellä offensiivilla saadaan aikaan merkittäviä säästöjä, mutta kyseinen esitys sai minut miettimään vastaesitystä tälle toimenpiteelle. Lakkautetaan kyseisen kaupungininsinöörin virka ja todetaan, ettei tämän kaltaiselle osaamiselle ole juuri nyt käyttöä. Vuosittaisen säästön, joka toimen lakkauttamisen henkilökuluista syntyy, voisi käyttää leikkikenttien ylläpitoon ja vielä saattaisi jäädä vähän euroja ylikin.

Esityshän on tietenkin tehty sillä mielellä, että lakkautusten yhteydessä voidaan vähentää myös niistä huolehtivaa henkilökuntaa. Odotankin samansuuntaisten esitysten lisääntymistä, sitä mukaa kun mätäkuu lähestyy.

Mielestäni kaupunginvaltuutetuilta vaaditaankin lähiaikoina tarkkuutta ja rohkeutta oikeasti miettiä missä Kouvolan kaupungilla on tyhjäkäyntiä ja todellista tehostamisen tarvetta. Uskon sitä löytyvän huomattavasti enemmän organisaation ylä- kuin alaportailta.

Jukka Mäkelä, Kouvola