Lukijalta: Touko Aallolta katosi suhteellisuudentaju häiriköintitapauksen kommentoinnissa

Poliisi poisti 31.7. vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen Finnairin matkustajakoneesta. Syynä oli häiriköinti, jolla Pennanen vastusti Suomessa laittomasti oleskelevan henkilön poistamista. Poistettava henkilö oli koneessa poliisin saattamana.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ylistää Pennasen toimintaa ”rohkeana” ihmisoikeuksien puolustamisena. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen lennolta poistetun Pennasen toiminnasta, ja tapausta tutkitaan ilmaliikenteen häirintänä. Aalto sanoo ymmärtävänsä mitä lainsäädäntö pitää sisällään, mutta sitten tokaisee, kuinka ”toisaalta voi miettiä sitä, että nekin ihmiset, jotka aikoinaan Anne Frankia piilottivat, syyllistyivät rikkeeseen."

Natsit vainosivat Anne Frankia hänen juutalaisuutensa vuoksi, ei minkään rikoksen vuoksi. Hänen piilottelunsa ei myöskään ollut natsien mielestä rike vaan vakava rikos. Touko Aallolta on kokonaan kadonnut suhteellisuudentaju. Hänen tokaisuaan voi jopa pitää viattoman nuoren Anne Frankin muiston häpäisemisenä. Anne Frankin piilottelijat vaaransivat henkensä. Aino Pennanen vaaransi ainoastaan vihreiden uskottavuuden, joka ei kovin korkealla ollut ennenkään.

Jouni Suninen, kaupunginvaltuutettu (Suur-Kouvolan sitoutumattomat), Kouvola

Luetuimmat