Lukijalta: Heikot henkilökemiat kaupunkimme rasitteena — ”Nuorten esiinmarssi on Kouvolan tulevaisuuden kannalta se, mitä odotan”

Kouvolan Sanomien sunnuntain numerosta saimme lukea, miten surkeassa jamassa kaupunkimme johdon henkilökemiat ovat. Nyt kun kaupunkimme talous on vuosien huonon taloudenpidon seurauksena ajautunut kriisiin, tuntuu se heijastuvan myös ihmisten käytöksessä.

Kaupunginhallituksen nuoret valtuutetut jo jokin aika sitten kritisoivat öykkäröintiä ja jyräämistä, jota heidän mielestään kokouksissa tapahtuu. Nyt kun kaupungin talous on siinä kunnossa, jonka me kaupunkilaisetkin tiedämme, pitäisi päinvastoin panostaa yhteistyöhön ja toisten huomioon ottamiseen päätöksenteossa kaikilla tasoilla.

Jotenkin tuntuu, että eräillä valtuutetuilla, jotka ovat useita kausia olleet kaupunkimme päätöksenteossa, on pinna vähän kireällä. Hämmästyttää miksi vetovastuu päättävissä elimissä on edelleen näillä kaupungintalouden upottajilla. Tulevaisuus ei oikein näytä hyvältä niin kauan kun nämä jäärät saavat mellastaa kaupungin päättävissä elimissä.

Kyllähän tämä uutisointi kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan välisestä viestittelystä antaa surullisen kuvan nyky-Kouvolan asioiden hoidosta. Moni varmasti miettii, miten on mahdollista hoitaa kaupungin asioita hyvin ilmapiirissä, joka kaupungintalolla tällä hetkellä vallitsee.

Meidän tavallisten kaupunkilaisten pitäisi pystyä luottamaan, että valitsemamme edustajat hoitavat yhteisiä asioitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä hetkellä tätä luottamusta ainakaan allekirjoittaneella ei ole — jos sitä nyt on ollutkaan missään vaiheessa. Tätä sirkusta on kuitenkin jaksettava seurata.

Valtuusto teki viime kokouksessaan päätöksiä hallituksen linjan mukaisesti. Jyrääjät voittivat ja verot nousee. Jatkoa seuraa todennäköisesti jo ensi syksynä.

Nuorten esiinmarssi on Kouvolan tulevaisuuden kannalta se, mitä odotan. Kouvolan päättävien elinten vetovastuuseen on saatava uutta verta. Tämä nyt todennäköisesti tapahtuu vasta vaalien kautta, mutta onhan mitä odottaa. Nykyinen tilanne on joka tapauksessa meidän kaikkien kaupunkilaisten kannalta huono.

Tilannetta parantaisi jo se, että asianosaiset päälliköt ymmärtäisivät itse oman käytöksensä seuraukset ja vetäisivät johtopäätökset. Näin ei kuitenkaan todennäköisesti tapahdu. Tämän vuoksi on vain toivottava ettei mitään suurempia vahinkoja tapahdu Kouvolan siirtyessä uudelle vuosikymmenelle.

Kari Koistinen, Valkeala