Lukijalta: Karting-radalle ja käyttäjille työrauha

Päättäjät voisivat eri tasoilla tehdä hyvän uudenvuodenlupauksen pitkällä aikajänteellä. On erittäin hyvä alku, kun ratalinjauksia on katseltu vähän tarkemmin ja todettu, että välitöntä Tykkimäen karting-radan  purkamistarvetta ei lähivuosina olisi.

Vuosien sitkeä talkootyö ei saisi joutua niin kuin vasaran alle. Onhan tämä alue rakennettu niin, että siellä sen monipuolisuuden tähden voidaan pitää korkeatasoisia kilpailuja aivan EM-tasoon asti. Ihan helpolla tähän ei päästä, jos päästään ollenkaan, jos lähtö alueelta tulisi.

Uhka lienee loppujen lopuksi varsin teoreettinen, koska Kiinan junaliikenne ei kehittyne aivan niin suuriin sfääreihin kuin optimistisimmat unelmoivat. Pakotteet jatkuvat vielä vuosia. Toisaalta idän jättiläisen ajatukset ovat Euroopan kohdalla enemmän siihen suuntaan, jossa ihmiset suuremmalta osin Euroopassa asuvat.

Madridista on tullut merkittävä Kiina-keskus ja seuraavaksi panokset lisääntyvä Belgrad–Budapest-akselilla. Rahoituspäätökset ovat selvästi myös poliittisia, kun kaikenlaiset tavaravirrat on saatava liikkeelle molempiin suuntiin ilman mitään rajoitteita. Eturistiriidat eivät häviä, mutta niitä pitää taiten soveltaa, ettei jää tyhjä käteen.

Timo Nyberg, Kouvola