Lukijalta: Kouvolan huonon talouden syntipukit näyttävät asettuneen haukkumaan omaa kaupunginjohtajaamme

Tässä sekasortoisessa tilassa kaupunginjohtajamme yrittää keksiä keinoja, joilla voitaisiin luoda edes siedettävät elämisen olosuhteet asukkaillemme ja jossa myös tulevat sukupolvet voisivat elää.

Kaupunginjohtajan esittämien pelastustoimien suurimmiksi arvostelijoiksi ovat ryhtyneet henkilöt, jotka omilla päätöksillään ovat ajaneet kaupunkimme tähän surkeaan tilanteeseen. He sanovat, että tehtyjä päätöksiä tulee noudattaa, mutta eivät halua muistaa edes sitä, kun he toiminnallaan muun muassa tuhosivat valtuuston tekemän virallisen päätöksen Ratamosairaalan rakentamisesta. Jos tehtyä päätöstä olisi kunnioitettu, meillä olisi ollut monipuolinen sairaala jo vuonna 2017. Asukkaat olisivat saaneet hyvät terveyspalvelut keskeiseltä paikalta omassa kaupungissamme.

On kehitettävä omaa kaupunkia palveleva terveydenhoitojärjestelmä.

Kaupungin organisaatiota ei ole saatu kuntoon eletyn 10 vuoden aikana. Henkilöstön lukumäärä on suuri ja ammattitaito heikko. Muistan tapauksen, kun sippolalainen keskustan edustaja päättävässä kokouksessa omalla äänestyskäyttäytymisellään tyrmäsi ulkopuolisen konsultin laatiman ehdotuksen 600 henkilön vähentämisestä. Kun henkilöstökulut ovat huomattavan suuret, on tuo 600 työsuhteen lopettamisen hylkääminen tullut vuosien aikana erittäin kalliiksi. Ja samalle se on estänyt organisaation rakentamisen ihannetilaan.

Hylkäyksen ratkaissut henkilö näyttää olevan tänäkin päivänä suuna ja päänä arvostelemassa kaupunginjohtajaamme, joka yrittää keksiä keinoja kaupungin pelastamiseksi.SDP:n ja keskustan harjoittama kyläpolitikointi on aiheuttanut paljon vahinkoa kaupungille.

Keskusta ajoi puolueena sairaalahankkeen keskittämistä Kotkaan. Tänä päivänä sen saavat tuntea sairaat ja vanhukset, kun he joutuvat julkisen terveyspalvelunsa hakemaan Kotkasta.

Mitä tulee Kymsoteen, kouvolalaiset saavat huonot terveyspalvelut. Pienimuotoinen sairaalahanke Kouvolassa näyttää olevan pysähdyksissä. Meiltä on viety pois pätevä lääkärihenkilökunta ja muu henkilöstö. Kouvola joutuu maksumiehenä maksamaan suuret Kymsoten kustannukset, tänäkin vuonna yli 300 miljoonaa euroa. Lisäksi potilaat maksavat saamistaan palveluista korotettuja maksuja. Eli kustannukset ovat nousseet pilviin, joka rapauttaa kaupungin talouden nyt ja tulevina vuosina, mutta asukkaat saavat erittäin heikot terveyspalvelut pitkien odotusten jälkeen. Tämä takia olisi erittäin nopeasti irtauduttava koko Kymsote hankkeesta.

On kehitettävä omaa kaupunkia palveleva terveydenhoitojärjestelmä. Tämän sekamelskan on aiheuttanut meidän vaaleilla valittu johtomme. Syntipukit näyttävät asettuneen haukkumaan omaa kaupunginjohtajaamme. Hävetkää ja siirtykää sivuun ja antakaa tilaa uusille kyvykkäille henkilöille, jotka yrittävät vielä hyvän kaupunginjohtajamme kanssa pelastaa mitä vielä on pelastettavissa. Se varmasti on kivuliasta, mutta sen te olette aiheuttaneet.

Raimo Kinnunen, Kouvola

Uusimmat uutiset