Lukijalta: Perussuomalaisten politikointi on menossa överiksi

Tuntuu, että perussuomalaisten politikointi on menossa överiksi, mitä tulee demokratiaan. Sitä voi kutsua moderoinniksi, oman kirjoituksen, kommentin tai mielipiteen kommentoinnin delaamiseksi, poistamiseksi vain siitä ilosta että perussuomalaisten valheellisen tai älyttömän politikoinnin kritiikki saataisiin pois kuin kyse olisi jostain mainostuotteesta ilman huonoja puolia!

Syynä ei ole sananvapaus, vihapuheet tai muu sellainen vaan pelkkä ”yhden totuuden kirjoittelun etuoikeus”. Voisi melkein luulla, että siinä missä perussuomalaiset ovat julkisesti pyytelemässä anteeksi sanomisiaan joutuvat muut jonkinlaisiksi sijaiskärsijöiksi, kun eivät voi sanoa vastaan vaikka hyvästikin sanottaisiin!

Sanon sen nyt tässä julkisesti ja omalla nimellä, ettei tarvitse arvailla, kuka jostain puskista taas olisi uhoamassa perisuomalaiseen tapaan politiikasta, puolueesta: siitä kuinka perussuomalaiset ovat nostaneet kannatustaan EU-kriittisyydellä, vaikka Timo Soini teki sen jo toteamalla hyväksi lopuksi, että he eivät yksin voi hallituksessa vastustaa mitään EU:ta! Edelleen presidentinvaaleissa ero EU:sta tuotiin vaaliteemaksi, mutta ei olla missään kerrottu, miten ihmeessä se tehtäisiin nykyisessä taloustilanteessa. Ja sitten gallupin mukaan suurin osa työväestöstä ja yrittäjistä olisi perussuomalaisten puolella: ei sitten ikikuuna!

Väitän, että perussuomalaisten kannatuksen perusta on edelleen Suomen maaseudun puolueen kannatus, josta perussuomalaiset syntyi.

Huoleni on ollut siinä, missä on muu eurokritiikki — jos brexitiä ei lasketa mukaan? Toisin sanoen se ei voi yhden puolueen kautta nousta samaan tapaan kuin luontoa suojeltaisiin, kun siihen tarvittaisiin paljon suurempi voima. Ajatelkaapa oppositiopolitiikkaa EU:ssa, missä se on?

Voisin ottaa itseni monien muiden kansalaisten tapaan esimerkiksi siitä vaalimatematiikasta, jossa yli 30 prosenttia äänioikeutetuista ei äänestä, EU vaaleissa vieläkin harvemmat sillä erotuksella, että jos syytä äänestämättä jättämiseen kysyttäisiin voisi vastaus olla se, että ”olen silloin mökillä ” tai että ” on jotain muuta menoa silloin”...

Tapio Nippala, Kuusankoski

Luetuimmat

Uusimmat uutiset