Lukijalta: Pietarin talousalueen tuomat mahdollisuudet pitää ehdottomasti ottaa mukaan eri ratavaihtoehtojen pohdintaan

Mediaan kantautuu viestejä poliittisesta tahdosta panostaa Suomen liikenneinfran merkittävään kehittämiseen. Erittäin tärkeitä signaaleja, joista koko Suomen elinkeinoelämän kuuluu olla kiitollinen. Offensiivinen asenne on aina tervetullutta.

Kyse on kuitenkin rajattujen resurssien käytöstä. Ja näissä tilanteissa riskeiksi muodostuvat vääjäämättä oman edun ajaminen ja yhteisen edun unohtuminen. Supernopeat junayhteydet Suomen sisällä ovat kiistatta tärkeitä, mutta loppujen lopuksi niissä on kyse yhteisten resurssien jakamisesta olemassa olevassa järjestelmässä. Eli sisäpoliittisista priorisoinneista. Ja suomalaisten yhteinen etu ei ole sisäpolitiikka ja yhteisten resurssien siirtäminen Suomen talouskoneiston sisällä, vaan lisäarvon tuominen koneistoon sen ulkopuolelta. Näin ollen Pietarin talousalueen tuomat mahdollisuudet pitää ehdottomasti ottaa mukaan eri ratavaihtoehtojen pohdintaan ja analysointiin.

Supernopea junayhteys Pietariin toisi konkreettisen ja merkittävän lisäruiskeen koko Suomen taloudelle. Ja tämä lisäruiske tulisi omalta osaltaan mahdollistamaan Suomen sisäisen infran kehittämisen tulevaisuudessa.

David Lindström, toimitusjohtaja, Kotkan-Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor