Lukijalta: Asuntomessuista vauhtia Kouvolan asuntomarkkinoille — ”Huvilakaupunki, josta on hyvät yhteydet maailmalle”

Kävin Korian asuntomessuilla ja poimin mukaani tukun esitteitä. Tutustuttuani niihin tarkemmin kotona huomasin, ettei niissä Kouvolaa juuri esitelty asuinkaupunkina, vaan pikemminkin käyntikohteena.

Tosin Kouvolan Sanomien Asuntomessulehdessä oli juttu, jossa kouvolalaiset kehuivat asumistaan. Visit Kouvola -matkailulehdessä otsikolla ”15 pointtia Kouvolasta” oli kuudentena Kouvolaan muuttamista suunnitteleville tärkeä pointti: ”Tila. Helsinkiläisen kaksion hinnalla Kouvolasta saa asunnon ja mökin. Kouvolassa luonto alkaa takapihalta, puolet kaupunkilaisista asuu pientaloissa.”

Asian olisi voinut ilmaista täsmällisemmin ja kärkevämmin esimerkiksi näin: Helsingin Kalliossa sijaitsevan huonokuntoisen pienyksiön hinnalla saa Kouvolan keskustaajamasta hyväkuntoisen, tilavan omakotitalon.

Kannattaisiko muuttotappiollisen Kouvolan ruveta rummuttamaan itseään Itä-Helsingin sijaan Salpausselän ja Keski-Suomen järvialueen tuntumassa sijaitsevana huvilakaupunkina, josta on hyvät yhteydet maailmalle ja edulliset laadukkaan elämisen ja asumisen edellytykset?

Uolevi Kantanen, Kouvola

Luetuimmat

Kommentoidut