Lukijalta: On häpeällistä, että kansanedustajat saavat laukoa suustaan ihan mitä tahansa

Oli kyllä melkoisen ihmeellistä, että Jussi Halla-aho ilmoitti median haastattelussa, että Juha Mäenpään syytesuojan poistamisäänestys oli eduskunnalle häpeällistä. Sen sijaan sanoisin näin, että on häpeällistä eduskunnalle, että kansanedustajat saavat laukoa suustaan ihan mitä tahansa. Nämä laukojat vain sattuvat tulemaan yhdestä puolueesta.

Ihmeellistä onkin kuinka Veikko Vennamo 28.5.1974 poistettiin eduskuntasalista asiattoman käytöksen vuoksi. Toki Vennamo kokeili kansanedustajien käytöksen rajoja muutenkin aikoinaan. Entisen maaseuden puolueen seuraajan edustajat saavat sanoa siis ihan mitä tahansa, mutta siitä ei joudu vastuuseen millään tavalla.

Kuitenkin, maahanmuuttajan/turvapaikan hakijan tullessa Suomeen, heidän pitäisi kotoutua maan tapoihin pukeutumista myöten, lähinnä naisten. Itse olen sitä mieltä, että he eivät toisi tiettyjä omia tapojaan suomalaiseen kulttuuriin. Näenkin, että jos ihminen hakee turvapaikkaa, niin silloin varmaankin on tärkeämpää saada elää turvallisesti, eikä tuputtaa omia oppejaan turvallisen elinympäristön kansalaisille.

En muun muassa ymmärrä naisten alistamista, kuten joidenkin uskontojen tyyliin sopii. Ruotsi on antanut maahanmuuttajille pikkurillin sijasta jo koko käden ja on rakentanut eri puolille maata näitä moskeijoita. Suomalaiset päättäjät toivon mukaan eivät anna rakennuslupaa näille hankkeille.

Uskonnot, jotka jo Suomessa tällä hetkellä ovat, vastaavat maamme kansalaisten tarpeita varsin kattavasti. Siis myöskin tänne tulevien. Esimerkkinä ilmaisen, että evankelisluterilaisuudessa on hyviä puolia kuitenkin se, että uskonto antaa ihmisille suhteellisen hyvän mielipidemahdollisuuden eikä sido mihinkään tiettyyn tyyliin tai tapaan.

Maahanmuuttajien on olisi siis sopeuduttava Suomen tapoihin: lakeihin, sääntöihin, sekä asetuksiin, jotka eduskunta kulloinkin laatii.

Kaikkia ihmisiä pitää tietenkin kohdella ihmisenä ja ihmiselle pitää suoda turvallinen elinympäristö ja jopa työpaikka leipänsä hankkimiseen. Onkin ihailtavaa katsella sellaisia ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, jotka puhuvat sujuvaa suomea ja tekevät maansa hyväksi parhaansa, ja rakentavat tätä maata siinä missä kantaväestökin.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski

Luetuimmat

Uusimmat uutiset