Lukijalta: Eduskuntaan pitäisi valita vain ammattilaisia

Itsekin aikoinaan yrittäjänä olleena olen samoilla linjoilla johtamisesta kuin Juha Sipilä tai Donald Trump. Kaikessa johtajuudessa tarvitaan jämäkkää otetta ja näkemystä asioihin. Olen äänestänyt viimeiset yli 50 vuotta henkilöä, en puoluetta. Muuttaessani Turusta tähän vaalipiiriin pari vuotta sitten olen ollut pakotettu harkitsemaan, ketä äänestän. Onko täällä yhtään pätevää johtajaa? Ammattiyhdistysmiehet pysykööt omissa housuissaan.

Täältä en tunne muita politiikkoja kuin avarakatseisen Jari Lindströmin, joka entisenä paperityöläisenä on paikkansa ansainnut. Niin myös Petteri Orpoa yksityisyrittäjyyden kannattajana. Olen itsekin toiminut yrittäjänä 11 vuotta Turussa. Nyt Orpo on valitettavasti väärässä vaalipiirissä ja Lindström väärässä puolueessa.

Koko poliittinen järjestelmä pitää laittaa uusiksi. Eduskuntaan vain ammattilaisia, siis johtajia, ei TV-suosikkeja ja höpö-höpöjulkkiksia. Suomi Oy tarvitsee nyt ammattilaisia päättämään tulevaisuudesta, talousihmisiä, ilmastoihmisiä ja muita ammattilaisia.

Sotekin pitäisi saada päätökseen tämän vuosisadan puolella ilman enempiä viivytyksiä vaikka päätös siirtyykin seuraavalle hallitukselle. Toivoisin että ainakin 80 prosenttia edellisen hallituksen tekemästä sote-työstä ei menisi hukkaan. Loput 20 prosenttia valmistelun hiomisesta kuuluu tulevalle hallitukselle.

Politiikka on mielestäni kehityksen vihollinen. Eikö asioita voida hoitaa asiantuntijoita — ei samalla tavalla kuin sotessa – kuunnellen? Ammattiyhdistysliikkeet ovat kaiken uudistuksen jarruna. SDP ehdottaa kolmikantaan palaamista eli taantumista.

Myös talouslaskelmiin pitäisi saada muutos. Prosenttilaskelmat antavat aina varakkaammalle kansanosalle enemmän kuin vähäosaisille. Nyt järki käteen!

Nyt taas luvataan yhtä hyvää ja kaikkea muuta. Millä rahalla? Kasvun sijasta lisää velkaa? Jokainen lisärahoitus velkarahalla nostaa itse kunkin veroja.

Antero Hirvonen, Ummeljoki

Uusimmat uutiset