Lukijalta: Turvallisuus vaalien teemaksi

Suomalaisten turvallisuuden ja oikeustajun tunto on koetuksella kun lukee uutisointeja ja ottaa selkoa tapahtumista, joissa tänne turvapaikkaa hakemaan tulleet syyllistyvät törkeisiin rikoksiin heikompia kohtaan. Jos tähän asiaan ottaa kantaa kritisoivasti niin välittömästi leimataan rasistiksi ja koetetaan vaimentaa keskustelu.

Tämä toimintako pitäisi sallia? Eihän ketään rivikansalaistakaan aleta puolustella hänen syyllistyessä rikokseen. Suomalaiset ovat aina auttaneet hädässä olevia ja tulevat varmaan näin tekemään jatkossakin. Sinisilmäisyys on tapahtumien valossa kostautunut vaan karmivalla tavalla. Teot, joita on tehty ovat anteeksiantamattomia ja riski näiden uudelleen tapahtumiseen on minimoitava. Oikealla politiikalla ja varmistamalla turvallinen kotimaa.

Suomalaiseen luonteenpiirteeseen kuuluu pohtia asioita itsekseen, pitää näitä sisällään, vaikka kuinka kiehuisikin mieli vääryyksien edessä. Pysyä hiljaa. Sietokynnys on kuitenkin nyt ylitetty.

Tuleviin vaaleihin on tulossa monia tärkeitä aihepiirejä. Tämä asia nousee kuitenkin ylitse kaiken muun. Turvallinen kotimaa ja suotuisa kasvuympäristö lapsille. Tämän varmaan pitäisi onnistua aivan puolueesta riippumatta? Vai onko niin että poliitikot hiljenevät asiasta ja keskittyvät kuten ennenkin tavoittelemaan vain häikäilemättömästi omaa etua.

Nyt tarvitaan rohkeaa uudistumista eikä tekopyhää ajattelua.

Jari Arola, Kuusankoski

Uusimmat uutiset