Lukijalta: Rehtorit vastaavat kaupungin johdolle: Yhdellä bussilla ei voi korvata kuutta

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ja kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi esittivät yhteisessä mielipidekirjoituksessaan (KS 11.10.) perusteluita uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta Korialle. Kirjoituksessa kerrottiin, että nykyisin Korialta tuodaan kuusi bussillista oppilaita Elimäelle, kun yhtenäiskoulun sijaitessa Korialla tarvittaisiin vain yksi bussi tuomaan oppilaita Elimäeltä Korialle.

Elimäen yhtenäiskoulun ja lukion pihalle oppilaita ja opiskelijoita tuo yhteensä seitsemän eri linja-autoa. Näistä vain kolme tulee Korialta, jokainen keräten kyytiläisensä myös haja-asutusalueilta (mm. Värälä, Takamaa ja Teuroinen). Yksi auto kerää kyytiinsä oppilaat Elimäen eteläpuolelta (Hämeenkylä– Raussila– Villikkala), kaksi länsipuolelta (Metsä-Uoti – Soiniitty – Mettälä sekä Lapinjärvi – Pukaro – Kimonkylä) ja seitsemäs auto kulkee poikittaissuunnassa Inkeroinen– Anjala– Elimäki.

Yhtenäiskoulun mahdollisessa siirtymisessä Korialle ei kuutta bussilinjaa voida korvata yhdellä, vaan nykyiset kirkonkylän länsi-, etelä- ja itäpuolelta tulevat oppilaat tulee hakea jatkossakin kotiensa läheltä. Huomioitavaa on myös alaluokkalaisten kulkeminen kirkonkylälle kouluun, he asuvat yläluokkalaisten ja lukiolaisten tavoin ympäri laajaa kaupunginosaamme.

Tero Hinkkanen, vt. rehtori, Elimäen lukio

Kaisu Kovalainen-Laitinen, vs. rehtori, Elimäen yhtenäiskoulu