Lukijalta: Uimahallilipun hinnankorotus vähentää liikuntaharrastusta

Pitkästä aikaa olin iloinen, kun Kouvolan päättäjät olivat viisaudessaan lisänneet Urheilupuiston uimahallin aukioloaikoja kesällä. Pääsee pieni veronmaksaja käyttämään palveluita, joita veroeuroillaan maksaa.

Vähänpä pieni veronmaksaja tiesi, että ilo on lyhytaikaista. Minkä herra antaa, se myös ottaa. Korkojen kanssa. Kuulin uimahallin kassalla, että uimahallilipun hintaa oli taas nostettu, ja vuosikortti lakkautettu kokonaan.

Itse tänään uidessa aloin miettiä muuttoa Lahteen.

Kävin vanhalla, 425 euroa maksaneella, vuosikortilla noin 200 kertaa uimassa. Uudella hinnalla itselleni lisämaksettavaa kertyisi ihanan suolaiset 372 euroa.

Aionko käydä jatkossa uimassa Kouvolassa? En todellakaan. Käyn Lahdessa töissä, ja mitä heidän hintoja katselin, niin 329 eurolla saa koko vuoden. Sinne siis töiden jälkeen.

Ärtymykseni on ihan oikeutettua. Maassa, jossa ylipaino lisääntyy koko ajan, pitäisi liikuntamahdollisuuksia lisätä, ei karsia. Pikaisella matematiikalla totesin, että kun nyt käyn jo Lahdessa töissä, niin ihan periaatteesta alan uida Lahdessa kaksi kilometriä kerralla, ainakin kolmesti viikossa, nykyisen yksi kilometri kerralla 4–5 kertaa viikossa, sijaan. Ikävä kyllä kaikki eivät ole siinä onnekkaassa asemassa, että tämä olisi mahdollista.

Itse olisin antanut ennemminkin esimerkiksi eläkeläisille kaksi ilmaista uimahalli- tai kuntosalikäyntiä viikossa. Näin vanhukset pysyisivät pidempään hyvässä kunnossa, ja tarvitsisivat vähemmän koti- ja laitoshoidon palveluita.

Onko Teemu Mäkipaakkasella ollenkaan tiedossa, paljonko kotihoitajan vierailut, saatikka laitoshoitovuorokausi yhteiskunnalle maksaa? Olemme nyt matkalla tilanteeseen, josta ei ole paluutta, ja johon yhteiskunnalla ei todellakaan ole varaa.

Aion tehdä nyt kuntalaisaloitteen tämän päätöksen kumoamiseksi. Mäkipaakkanen varmaankin kertoo tämän erittäin typerän päätöksen taustoista –vaikka vastaamalla tänne lehden palstalle. Sähköpostillakin hänet varmaan tavoittaa.

Itse tänään uidessa aloin miettiä muuttoa Lahteen. Ilmeisesti Kouvola on sen verran hyvässä taloudellisessa asemassa, että on varaa karkottaa loputkin veronmaksajat muualle.

Juha Tynkkynen, entinen uimahallipalveluiden käyttäjä