Lukijalta: Tavoitteeksi Kaakkois-Suomen maakunta — ”Kouvolassa ei pidä korostaa, että meidän suuntamme on Helsinki”

Kaakkois-Suomen kolme maakuntaa Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso ovat liian pieniä ja voimattomia erikseen kilpailemaan voimistuvaa Helsinki-keskeisyyttä vastaan.

On utopiaa, että Kotkan liittymisellä Itä-Uudenmaan ja Kouvolan liittymisellä Päijät-Hämeen maakuntaan olisi mitään muuta saavutettavaa kuin näiden kaupunkien jääminen ottopojiksi kyseisiin maakuntiin.

Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien yhteenliittymisellä muodostettaisiin Suomen neljänneksi suurin maakunta, jolla on voimakas ja kehittyvä elinkeinorakenne. Sen osia ovat metsäteollisuus, logistiikka ja matkailu sekä korkean tason koulutus.

Kouvolassa ei pidä korostaa, että meidän suuntamme on Helsinkiin. Tavoitteeksi on otettava, että suunta muuttuu Kouvolaan ja Kaakkois-Suomeen. Kouvolalla ei ole mitään hävittävää, jos tämä uusi maakunta muodostettaisiin, ainoastaan voitettavaa.

Yhteisellä isolla Kaakkois-Suomen maakunnalla saataisiin ehkä ratkaistua myös Kotkan ja Kouvolan, Imatran ja Lappeenrannan sekä Mikkelin ja Savonlinnan keskinäiset ongelmat, kun ”erotuomareita” olisi laajemmalta alueelta eikä asioita ratkaistaisi pelkästään parin kunnan painoarvojen perusteella.

On varmaa, että esitettyä kehitystä tulevat vastustamaan nykyisten maakuntien virkamiehet ja poliittisen johdon edustajat. Heillähän on saavutettu asema, josta ei haluta luopua. Oma etu ajaa yhteisen edun edelle kuten usein politiikassa!

Kari Taskinen, Kouvola