Lukijalta: Nyt olisi oikea hetki siihen, että hallitus myöntäisi tukipaketin Kouvolalle, kirjoittaa kansanedustaja Ville Kaunisto

Vihreiden kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Heli Järvinen ja Pirkka-Pekka Petelius jättivät hallituksen omalle opetusministerille kirjallisen kysymyksen Kouvolan koulupsykologin ja kuraattorin lomautuksista. Huoli on aiheellinen. Nyt kyseisten edustajien on syytä ymmärtää, että hallituspaikka tuo vastuun ja ennen kaikkea rahat toimia, ei vain kysellä. Pulassa ollut Savonlinna sai viime kesänä sosialistihallitukselta oman tukipakettinsa. Nyt on oikea hetki Kouvolan vastaavalle, ja lomautukset voidaan siten vielä perua.

Valitettavasti tähän mennessä hallituksen toimet ovat vain kurjistaneet kuntien tilannetta. Esimerkiksi vaikutuksiltaan hyvin kiistanalainen oppivelvollisuuden laajentaminen maksaa Kuntaliiton arvion mukaan 183 miljoonaa euroa. Hallitus on varannut siihen vain 107 miljoonaa euroa. Tämän lähes 80 miljoonan euron ero on tulossa kuntien harteille ja tulee osaltaan tarkoittamaan vääjäämättömiä kuntaveron korotuksia.

Sanna Marinin punavihreän hallituksen olisikin nyt syytä valjastaa koko avustaja-armeijansa miettimään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevien kuntien tärkeiden palveluiden turvaamista. Olen valmis tekemään kaikkeni auttaakseni hallitusta siinä, että se tukee Kouvolaa oppilaiden yhdenvertaisissa palveluissa. Ei ole henkilöstön tai lasten vika, että enemmistö kuntapäättäjistämme ei ole vieläkään havahtunut asukkaiden vähenemisen ja vanhenemisen tuomien talouden realiteettien edessä.

Tukipakettiin tarvitaan puoluerajat ylittävää yhteistyötä ja painetta nykyiselle vasemmistoliiton opetusministerille Li Anderssonille. Ovatko tämän alueen muut kansanedustajat valmiita tekemään kaikkensa, että ministeri myöntää nämä tärkeät rahat Kouvolalle?

Kouvolalta löytyy myös oma pääministeripuolueen edustaja ja uskon, että opetusministeri kuuntelee pääministeripuolueen kansanedustajaa varmasti tarkalla korvalla. Kun vihreät ja demarit on saatu samalle sivulle lomautusten perumisten rahoittamisessa, olen varma, että muutkin hallituspuolueet näkevät asian tärkeyden.

Nyt on aika ryhtyä kysymyksestä toimeen. Hallituksella on vahva vastuu löytää rahat oppilaiden yhdenvertaisten palvelujen turvaamiseen.

Ville Kaunisto, kansanedustaja (kok.), Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset