Lukijalta: Sihvakan ”vesipuiston” hana tulisi sulkea — Luonnonvaraisen uimarannat täyttämiskulut veronmaksajille noin 12 000 euroa vuodessa

Kouvolassa on kymmenessä päiväkodissa Vihreä lippu -toimintaa. Sen toiminta ja ohjelman teemat tukevat monin tavoin YK:n maailmanlaajuisten kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Lehtomäen päiväkodissa lapset ovat päättäneet ja valinneet itse omaksi toiminnakseen säästää vettä.

Toisin on Kouvolan kaupungin omistamalla Sihvakan uimarannalla Anjalassa. Siellä ei ole säästetty vettä. Luonnonvaraista uimarantaa on täytetty vuosia talousvedellä kuin uimahallin uima-allasta konsanaan. Hana on ”käännetty kaakkoon” useamman kerran. Kymen Vedeltä on ostettu vuosia vettä.

Liikuntapaikkaverkkoselvityksen yhteydessä selvisi, että vuonna 2018 on Sihvakan ”vesipuistoon” lorotettu 7 000 kuutiota juomavettä, kansanomaisesti raanavettä. Kouvolalaisille veronmaksajille tämä vesileikkipaikka on maksanut noin 12 000 euroa viime vuonna.

Vaikka Anjalaa on suitsutettu mediassa viime aikoina Kouvolan yhtenä merkittävänä elinvoimakeskuksena, niin rajansa kaikella. Olen antanut ymmärtää, että tämä on kuntaliitoksen peruja Anjalankoskelta. Tätäkään hanaa ei ole saatu kiinni kymmeneen vuoteen uuden Kouvolan aikana.

Kouvolan talouden tasapainottaminen lähtee pienistä teoista ja asioista. Asenne ja tahtotila ratkaisevat. Olisiko vihdoin ja viimein kuntapäättäjien pestävä aamuisin kasvonsa kylmällä raikkaalla vedellä ja herättävä karuun todellisuuteen. Nyt on laitettava hyvin perustellusti rahahanoja kiinni tasaisesti ympäri Kouvolaa. Meidän on turvattava seuraaville sukupolville tulevilla päätöksillämme taloudellisesti vakaampi Kouvola.

Jukka Silén, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola

Luetuimmat