Lukijalta: Pienet hallit poikisivat yritystoimintaa Kouvolaan — ”Eivät kaikki halua istua teatterissa, vaan sotkea kätensä öljyyn”

Kimmo Seppälä

Kouvolaan on rakentumassa toimintoja, jotka poikisivat yritystoimintaa, jos vain täällä olisi sopivia tiloja tarjolla, kirjoittaa Teuvo Suominen lukijakirjeessään.
Kouvolaan on rakentumassa toimintoja, jotka poikisivat yritystoimintaa, jos vain täällä olisi sopivia tiloja tarjolla, kirjoittaa Teuvo Suominen lukijakirjeessään.

30 vuoden ajan olen aktiivisesti ollut mukana autoharrastajana, autourheiluaktiivina ja yrittäjänä, ja koko tuon ajan olen törmännyt samaan ongelmaan: täällä ei ole pieniä halleja.

Nytkin vain kurkotellaan kuuta taivaalta eikä huomata sitä tosiseikkaa, että monesti asiat alkavat pienestä. Lumon on loistava esimerkki tällaisesta kasvusta. Vaatimattomista muutaman sadan neliön tiloista aloittanut yritys kattaa tätä nykyä puolet Korjalasta.

Ei Kouvolaan haluta tulla yrittämään, kun maapohja on hinnoiteltu 30 euroon neliöltä.

Ei Kouvolaan haluta tulla yrittämään, kun maapohja on hinnoiteltu 30 euroon neliöltä. Pitäisi olla valmiiksi rikas voidakseen aloittaa yrittämisen. Hehtaarin tontti on pieni, jos meinaa yhtään jättää kasvunvaraa, mutta 300 000 euron hinta ei kyllä houkuta. Toisaalta valmiiksi isolle yhtiölle kaupunki lahjoittaa maata 300 euron hehtaarihinnalla. Olisi ne voinut ottaa lisäksi vaikka euron neliöltä, niin olisi saatu pidettyä uimahalli Korialla.

Kouvolaan on rakentumassa toimintoja, jotka poikisivat yritystoimintaa, jos vain täällä olisi sopivia tiloja tarjolla. 50—200 neliön halleja menisi vuokralle helposti kymmeniä päätellen niistä yhteydenotoista, joita minäkin saan. Lehdessäkin on kerrottu esimerkiksi Keltakankaan entisen ammattikoulun tilakysynnästä, ja veteraaniautoilijat täyttivät kokonaisen vanhan kaupan.

Luettuani lehdestä kaupungin aikovan purkaa tällaiseen käyttöön sopivia rakennuksia jätin toimitilajohtajalle sähköpostiin tarjouksen. Tarjouduin ostamaan näitä kiinteistöjä, mutta ei sieltä edes vaivauduttu vastaamaan.

Nyt Kouvolan pitää ruveta kiireesti kaavoittamaan edullista teollisuustonttimaata. Kimolan kanavasta ei ole mitään iloa, jos ei ole paikkaa, minne saa veneen talvisäilöön. Tarvitaan talleja, missä rakentaa rata-autoa Kymiringille.

Tehdään Kouvolasta houkutteleva paikka yrittää ja menestyä tai asua ja harrastaa. Eivät kaikki halua istua teatterissa, vaan sotkea kätensä öljyyn.

Teuvo Suominen, Koria
Yrittäjä, Clockhill Cruisers ry:n perustajia ja KSAU:n hallituksen jäsen

Uusimmat uutiset