Lukijalta: Harrastusmaksuja voisi kohtuullistaa Kouvolassa – Avoin kirje Mikko Pulkkiselle (KooKoo), Jarmo Mäkelälle (KJP) ja Peter Mickosille (PoKli)

Kouvolan jalkapallo otti ison askeleen pienten seurojen yhdistyessä yhdeksi suureksi. Ammattimainen toiminta mahdollistaa pelaajien kehittymisen aina nappulasta aikuisten sarjoihin asti. Suurempi organisaatio mahdollistaa pelaajan kannalta hyviä asioita esimerkiksi valmennuksen ja olosuhteiden suhteen.

Usein yhdistymisiä tehdään myös taloudellisen tehokkuuden takia. Kun monta pientä hallintoa sulautuu yhdeksi suureksi, on mahdollisuus saada säästöjä. Kouvolan jalkapallonseurojen yhdistymisen voisi olettaa tuovan toimintaan kustannustehokkuutta.

Se mikä itseäni asiassa huolettaa ovat vanhempien viestit siitä, että osalla junioreista kausimaksut tulevat yhdistymisen seurauksena merkittävästi nousemaan. Tämä ei tietenkään ole perheiden näkökulmasta hyvä asia.

Ymmärrän, että laadukkaan toiminnan pyörittäminen maksaa rahaa. On kuitenkin huono asia, mikäli harrastukseen kuluvat maksut ylittävät perheiden maksukyvyn, ja lahjakkaiden lapsien harrastaminen loppuu rahan takia.

Erityisen haastavassa asemassa ovat sekä jalkapalloa, että jääkiekkoa pelaavat lapset ja nuoret. Mikäli perhe joutuu maksamaan korkeita maksuja kahdesta lajista on taloudellinen kuorma kohtuuton.

Esitän, että KJP:n, KooKoon, ja Poklin johto keskustelee mahdollisuudesta kahta lajia harrastavien lasten harjoitusmaksujen kohtuullistamisesta. Voisiko kauden jakaa kahteen osaan, kesä- ja talvikausiksi, joille molemmille määritettäisiin oma maksu?

Moni muistaa Timo Nummelinin, joka pelasi jalkapalloa, sekä jääkiekkoa SM-tasolla. Tällaiset tarinat ovat harvinaisia, mutta mahdollisia.

Siksi toivon, etteivät lapset olisi liian aikaisessa vaiheessa pakotettuja tekemään lajivalintaa. Tämä on myös seurojen etu. On taloudellisestikin kannattavaa laskuttaa alennettuakin maksua muutama vuosi pidempään, kuin korkeampaa lyhyemmältä aikaväliltä.

Erityisesti tämä olisi kahta lajia harrastavien lasten, sekä heidän perheidensä etu. Samanlaisia yhteistyökuvioita olisi tärkeää miettiä myös muiden kesä- ja talvilajien välillä.

Juha Huhtala

Isä

Uusimmat uutiset