Lukijalta: Keskustelu osataan kääntää Kouvolassakin pois olennaisesta

Palvelut hankitaan entistä enemmän sähköisesti, mikä sinänsä on hyvä asia. Huonoa asiassa on se, että sähköisten palveluiden asioinnin hinnat ovat karanneet käsistä. Nyt tarvitaan vähintään kaksi SIM-korttia per talous, eli kaksi liittymää, toinen puhelimeen ja toinen tietokoneeseen. Lisäksi jokainen perheenjäsen tarvitsee oman liittymän.

Pakolliseksi tulleet digitaaliset palvelut maksavat enemmän kuin perheen sähkölaskut, jotka eivät nekään ole halpoja. Kaupungit ja valtionvirastot ovat omalta osaltaan nostaneet asioinnin hintaa, ottamalla 010- tai 020-alkuiset puhelinnumerot käyttöön, joista useimmin vastataan, että ”valitettavasti kaikki asiakaspalvelijamme on varattuja, jonotusaikanne on noin 20 minuuttia, voit asioida myös halutessanne sähköisesti”. Pientuloisten eläkeläisten asemaa ei paljonkaan paranneta pelkästään korottamalla eläkkeitä, jos korotukset menevät ylikansallisten pörssiyhtiöiden, eli teleoperaattoreiden voittoihin.

Epäkohtia on vaikea korjata, jollei niitä osata tunnistaa.

Pelkästään tulojen lisäämisellä ei asioita korjata, siitä hyvänä esimerkkinä on Kouvolan taloudenhoito, josta ei mitenkään voi ajatella positiivisesti. Niin isolla kirkolla kuin paikallisesti osataan keskustelu kääntää pois olennaisesta. Epäkohtia on vaikea korjata, jollei niitä osata tunnistaa. Isolla kirkolla puhutaan tasa-arvon merkityksestä, sekä kuinka paljon parempi on tehdä päätöksiä, kun on feministisin eduskunta. Sen ei pitäisi olla kaikkein tärkeintä onko päättäjinä naisia, miehiä, nuoria tai vähän iäkkäämpiä, tai enemnän koulutettuja. Tärkeämpää on se, minkälaisia päätöksiä tehdään ja miten ne vaikuttavat.

Ilmastonmuutos on isolla kirkolla iso asia, joka on tosin tärkeä, mutta ei kaikkein tärkein. Televisiosta tuli ohjelma ”Paskajuttu” koskien Intian ilmasto- ja jäteongelmaa. Ilmastonmuutos asiassa käännetään keskustelut ison asian ääreen ja samalla unohdetaan ne suomalaisten kannalta olennaisen tärkeät asiat.

Meillä paikallisesti on omat ”paskajuttumme”, joista kehotetaan vaikenemaan, ettei Kouvolan maine kärsisi. Vähän huvitti jämäkät kannanotot itäradan puolesta, joka todella olisi hyvä asia toteutuessaan joskus 20 vuoden vuoden kuluttua, jos Kouvola-nimistä kaupunkia enää on olemassa.

Anssi Tähtinen, Kuusankoski

Luetuimmat

Kommentoidut