Lukijalta: Miksi Kouvolassa pitää tiukentaa rahapussin nyörejä jo olemassa olevan jälkikasvun kasvatuksesta ja vapaa-ajasta?

Jenni Aikion, Jenny Hasun, Matti Lindholmin ja Verna Sydänmaanlakan kirjoituksessa ”Kouvolassa on nyt päätöksenteon aika” (KS 30.8.) ilmaistiin huoli Suomen eri kuntien syntyvyyden vähentymisestä. Kyseinen ongelma on ollut havaittavissa Kouvolassakin.

Syntyvyys on tasaisesti vähentynyt vuosikymmenen aikana jopa 30 prosenttia, ja useimmissa kaupungeissa, kuten myös Kouvolassa, suljetaan kouluja, päiväkoteja ja jopa leikkipuistoja, jotta kaupunki ei jäisi alijäämätulokseen. Miksi syntyvyyden lasku yhdistetään myös Kouvolan kaupungin laskeviin tuloihin? Miksi pitää tiukentaa rahapussin nyörejä jo olemassa olevan jälkikasvun kasvatuksesta ja vapaa-ajasta?

Kirjoittajat toteavat, että perataan yhdessä kaupungin omistukset ja että koko kulurakenne on avattava. Yt-neuvottelutkin koskevat koko kaupungin työntekijöitä, eikä lomautuksiltakaan säästytä. Kirjoituksessa myös mainittiin, että kaupungin suunta on oikaistava mahdollisimman pian positiivisempaan suuntaan.

Olisiko syytä myös tarkastella kaupungin johtajien, sekä päättäjien palkkoja ja kulukorvauksia? Koskevatko yt-neuvottelut ja lomautukset myös Kouvolan kaupungin päättäviä henkilöitä?

Onko lasten vapaa-ajan ja varhaiskasvatuksen ja sivistyksen sulkeminen sen arvoista, jos Kouvolan hallituksen päättämät lomautukset eivät koske suurituloisia päättäjiä.

Ari Seppinen, kerhonohjaaja, tukihenkilö, Kouvola

Luetuimmat