Lukijalta: Toivon, että Kouvolan seurakunnat osallistuvat ensi kesän Pride-kulkueeseen

Kouvolassa järjestetään ensi kesänä Kouvolan historian ensimmäinen Pride-kulkue. Erityisen tärkeää tämä on alueen sateenkaarinuorille, jotka pohtivat omaan seksuaalisuuteen ja sukupuoleensa liittyviä kysymyksiä.

Nämä ikänsä ja yhteiskunnan vahvistamien ennakkoluulojen takia haavoittuvassa asemassa olevat nuoret tarvitsevat tunnustusta siitä, että he kelpaavat sellaisenaan. Erityisen tärkeää tämän huomioiminen on nuorisotyössä. Suomen suurin nuorisotyötä tekevä taho on Suomen evankelis-luterilainen kirkko, mutta sateenkaarinuoret on usein huonosti huomioitu seurakunnan toiminnassa.

Kouvolan alueen seurakunnat tunnetaan hyvästä ja tavoittavasta nuorisotyöstä, ja olen saanut itsekin kasvaa Kouvolan seurakunnan nuorisotoiminnassa. Kirkolla on kuitenkin historiansa takia erityinen todistustaakka. Monet sateenkaarinuoret kokevat, että he eivät ole tervetulleita kirkkoon ja että heitä ei hyväksytä kirkossa sellaisenaan.

Siksi toivonkin, että Kouvolan seurakunnat ovat mukana kesällä järjestettävässä Pride-kulkueessa. Kouvolan seurakunnilla on ensi kesän kulkueeseen osallistumalla hyvä mahdollisuus osoittaa, että myös sateenkaarinuoret ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan.

Osallistumalla kulkueeseen Kouvolan seurakunnat voivat osoittaa uskovansa omaan sanomaansa — siihen, että jokainen ihminen on arvokas ja Jumalalle kelpaava juuri sellaisenaan. Tätä toivon koko sydämestäni, entisenä seurakuntanuorena ja nykyisenä seurakunnan nuorisotyönohjaajana.

Matias Uusisilta, Uppsala

Luetuimmat

Uusimmat uutiset