Lukijalta: Perussuomalaiset on otettava tosissaan

Kiva poliitikko lupasi vappuna satasia eläkeläisille ja työttömille. Kannattaa tarkistaa taskunsa, josko se siellä jo olisi. Hoitajamitoituskin luvattiin laittaa kuntoon. Oppivelvollisuutta pidennetään. Poliiseja lisää. Sote toteutuu. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäbonuksena tuhat lääkäriä! Kaikki tämä yhdellä hallituskaudella. Tästä tarjouksesta ei voi kieltäytyä. Jokaiselle jotakin ja ulkomaillekin; kehitysapua kasvatetaan. Mutta tärkein tehtiin ensin eli perusuomalaiset, vaalivoittajat siirrettiin eduskunnassa istumaan lehtikuvaajien lehterin alle.

Perussuomalaisten kannatuksen kasvu ei kuitenkaan pysähtynyt tähän, niin kuin ei sosiaalidemokraattien kannatuksen laskukaan. Mielipidemittausten mukaan persut ovat nyt suurin puolue. SDP:n katteettomilla vaalilupauksilla saavutettu laiha vaalivoitto sulaa ja sulaa. Ja nyt populistihallitus yrittää kääntää kehityksen suuntaan lupaamalla kannattajilleen rahaa, jota ei ole. Rahoitus on kiinni maailmantalouden kehityksestä, mikä ei hyvältä näytä. Otetaan siis velkaa. Vai kaadetaanko asia työttömän niskaan? Antti Rinteen mielestä meillä ei ole varaa maailmaan, jossa chillaillaan, mikä tarkoittaa, että työttömät hengailevat.

Mutta onhan hallituksella se yhteinen arvopohja ja ihmiskäsitys, vaikka sitä ei ole paremmin avattukaan. Se on ilmeisesti sitä, että rajat auki ja tervetuloa. Pakolaisten motiiveja ei sovi epäillä ja papereita kysellä. Kiva poliitikko ei sano, että tässä menee Suomen raja. Ja että täällä eletään maan tavalla.

Perussuomalaisia äänesti yli puoli miljoonaa suomalaista. Persuja äänestettiin Enontekiöltä Eiraan. Kaikista yhteiskuntaluokista, vaikkei siitä huudellakaan. Ei voi ottaa kaupungilla kahta askelta ilman, ettei törmäisi perussuomalaisia äänestäneeseen. Perussuomalaiset ovat Suomen suurin työväenpuolue ja merkittävä yrittäjäpuolue. Tämä on otettava tosissaan. Se on demokratiaa.

Ukko Bamberg, (ps.), Kouvola