Lukijalta: Kouvolan pitäisi päästä Helsingin imuun tavalla tai toisella, kirjoittaa Jouko Leppänen

Katja Juurikko

Kouvolan pitäisi päästä Helsinkiin syntyneen positiivisen kehän vaikutuspiiriin, kirjoittaa valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen lukijakirjeessään.
Kouvolan pitäisi päästä Helsinkiin syntyneen positiivisen kehän vaikutuspiiriin, kirjoittaa valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen lukijakirjeessään.

Helsinki antaa lääkäreilleen yli tuhannen euron korotuksen kuukausipalkkaan. Helsingillä on varaa, koska se lienee ainoa positiivisen tilinpäätöksen vuodelta 2019 tekevä kunta. Tilinpäätös tullee olemaan noin 300 miljoonaa euroa ylijäämäinen (tarkistamaton tieto).

Helsingissä on syntynyt positiivinen kehä: Tällä toimenpiteellä saadaan paikkakunnalle imuroiduksi lisää lääkäreitä lääkärivajetta potevasta Suomesta. He ovat hyviä veronmaksajia, ja kun heidän muuttonsa myötä terveydenhuollon taso paranee, houkuttelee se lisää ihmisiä muuttamaan Helsinkiin, jolloin verotulot taas vahvistuvat ja elinkeinoelämä verevöityy, jolloin taas tilinpäätökset paranevat ja niin edelleen.

Uskon luonnolliseen evoluutioon eri asioissa, muun muassa väestönkehityksessä ja metropolisoitumisessa, mutta tämä esimerkki kertoo, kuinka myös ihmisten toimenpiteillä, tässä tapauksessa poliittisilla, evoluutioon voidaan vaikuttaa.

Muuta Suomea koettelee väestönkato, lääkäripula ja heikentyvä talous — yleistäen ja kärjistetysti sanoen.

Kouvolan kaupunginvaltuuston ja Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtajana uudenvuoden toiveeni on, että Kouvola ja Kymenlaakso pääsisivät Helsingin imuun tavalla tai toisella.

Tohtori Timo Aro kerran totesi, että Helsinki kasvaa joka suuntaansa 25 kilometriä kymmenessä vuodessa. Mitenkähän me voisimme tätä luontaista evoluutiota ihmisten toimin kiirehtiä? Mainittakoon, että Kouvolan ja Helsingin rajojen lyhin välimatka on tällä hetkellä 80 kilometriä.

Jouko Leppänen, lääketieteen lisensiaatti, Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok.)