Lukijalta: Edellytykset ohjauskeskuksen siirtämiselle ja yhdistämiselle ovat riittämättömät

Markku Pakkanen oli huolissaan Kouvolan Sanomissa (15.2.), toimiiko maakuntamme kansanedustajien sekä liikenne- ja viestintäministeri Harakan välinen puheyhteys. Voin kertoa, että kyllä toimii ja lopputulos myös vahvistaa tämän.

Liikenneohjauskeskusten yhdistämisessä on peli puhallettu poikki. Yhtiö tiedotti myös asiasta todeten, ettei ole riittäviä edellytyksiä ohjauskeskusten yhdistämiseksi ja tästä syystä yt-neuvottelut todettiin päättyneiksi tuloksettomina.

Kuten sanoin jo 9.2. tiedotustilaisuudessa, että mielestäni ilmassa on yhtiön osalta liikaa epäselvyyksiä eikä päätöksiä voida vaillinaisilla tiedoilla tehdä. Toin myös erittäin selvästi esille sen, että en pidä tällaisesta toimintatavasta, kuinka yhtiö on tässä tilanteessa toiminut. Viestintä kaupungin, henkilöstön ja päättäjien suuntaan on vähintäänkin ollut harhaanjohtavaa.

Viime vaalikautta muisteltaessa toivoisin myös muistettavan, että silloinen Finrail siirrettiin osaksi nykyistä Fintraffic-konsernia, jonka perustamiseksi yksi perusteluista oli liikenneohjaustoiminnan taloudellisen tehokkuuden lisääminen. Merkittävä ero verrattaessa vuoteen 2017 on se, että tuolloin yhtiön käyttämät ohjauskeskuksen laitteet olivat väyläviraston ja ministerillä oli tuolloin suora vaikutusvalta yhtiön asioihin. Nyt tilanne on toinen: päätökset tekee yhtiö. Konserni perustettiin, mutta mahdettiinkohan tietää, mitä tilattiin ”ketterämpää toimijaa” haviteltaessa?

Mielestäni on tärkeää, että Kouvolan vetovoima raidekaupunkina kehittyy ja saamme uusia työpaikkoja alalle. Otan ilolla vastaan Fintrafficin suunnitteleman osaamiskeskuksesta. Digiradalle ja muulle kehittämistoiminnalle Kouvola tarjoaa erinomaisen ympäristön.

Nyt on edelleen tehtävä töitä sen eteen, että myös liikenneohjauskeskuksen toiminnan säilyminen Kouvolassa on pysyvä ratkaisu. Tiedän, että jokainen virkamies ja päättäjä täällä Kouvolassa tekee parhaansa tämän asian hoitamisessa. Näin olen myös minä tehnyt. Tulen tekemään parhaani Kouvolan edunvalvonnan suhteen ja pitämään Kouvolan puolia jatkossakin.

Paula Werning (sd.)

kansanedustaja, Kouvola