Lukijalta: Kouvolan talous on kuralla terveydenhoitoratkaisujen takia

Kouvolan suurin rahasyöppö on ja varsin todennäköisesti tulee jatkossakin olemaan Kymsote! Siitä seuraava korjauksen vaativa asia on oman terveydenhoitopalvelurakenteen uusiminen. Näihin päätelmiin tulin viime maanantaista valtuuston kokousta netistä seurattuani.

Ikivanhana valtuutettuna taas kerran ihmettelen, miksi sen ikivanhan valtuuston, jossa istuin, päätöksiä sairaanhoidon palvelurakenteesta ja Ratamokeskuksen rakentamisesta ei pantu toimeen. Toimeenpanolla olisi terveydenhoidon palvelurakennemuutoksella säästetty vuosittain noin kolme miljoonaa euroa (konsultin laskelma) ja suunniteltu Ratamokeskus olisi maksanut 125 miljoonaa.

Terveydenhoidon palvelusrakennetta ei muutettu ja Ratamokeskusta ei heti rakennettu vaan liityttiin Kymsoteen ja maksetaan nyt 1,5-kertaisesti Ratamokeskuksen hinta saamatta omaan kaupunkiin juuri mitään! Ihmettelen keiden ”järjen jättiläisten” intresseissä oli sairaala-asioissa päättää. että Koksin korjaus ynnä Ratamon rakentaminen on kokonaistaloudellisesti kannattavaa.

Jo vuonna 2010 oli hyvin monella tiedossa, että Koks pitää rakentaa kokonaan uusiksi, korjaaminen tulee liian kalliiksi! Nythän tiedetään, että KoKS maksaa 180 –190 miljoonaa ja Ratamo 60 miljoonaa eli yhteensä 240 –250 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi Helsingin uusi lastensairaala maksoi 184,5 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson” järjen jättiläisten” mielestä 50 –60 miljoonaa euroa ei ”oo mittään”! Minun mielestäni yksi sairaala keskellä Kymenlaaksoa olisi ollut viisautta, viisautta ja vielä kerran viisautta!

Jussi Raukko, Myllykoski

Luetuimmat

Uusimmat uutiset