Lukijalta: Sairaalapalveluissa ei tasa-arvoa

Kiitos kirjoituksestasi Jussi Raukko. On todella hyvä juttu, kun joku syventyy näihin Carean potilasmäärätietoihin. Eipä näillä meidän kunnallispäättäjillä ole ollut harmainta aavistustakaan, mitä tapahtuu ja mihin ollaan sitoutumassa. On siis täysi syy sanoa heitä hölmöläisiksi. Kukaan ei ole ottanut huomioon sitä, ollaanko Kotkassa ja Kouvolassa tasa-arvoisessa asemassa sairaalapalveluissa. Kun kouvolalainen joutuu lähtemään Kotkaan sairaalaan, niin useimmiten siihen tarvitaan taksikyyti (edestakaisin noin 200 euroa), eikä monenkaan budjetti kestä tällaista menoerää ainakaan, jos kyyti on pakollinen vaikkapa kuukauden päivittäin.

Näillä potilasmäärillä asiakkailta siirtyy takseille lähemmäs 18 miljoonaa euroa vuodessa, kun kotkalaiset pääsevät pääosin muutamalla kympillä per kyyti.

Nyt heti rakenteille uusi sairaala Kouvolaan ja irtisanoudutaan kokonaan Careasta, koska asiat sen kanssa eivät tule hoitumaan. Tällöin saamme myös pitkällä tähtäimellä pidettyä sairaalahenkilökunnan paikkakunnan veronmaksajina.

Eero Puustio, Kouvola

Luetuimmat