Lukijalta: Valkealan monitoimitalohanketta ei saa vaarantaa eikä näivettää säästöpaineissa

Valkealan monitoimitalon kustannuksia halutaan alas, uutisoi Kouvolan Sanomat torstain numerossaan. Tämä oli hyvinkin ennakoitavissa nyt, kun säästöjä talouden tasapainottamiseksi haetaan myös investointien osalta.

Valkeala tarvitsee monitoimitalonsa kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksymän hankesuunnitelman mukaisesti. Uudisrakennukseen tulisi sen mukaisesti koulun lisäksi myös kaikenikäisiä Valkealan asukkaita palvelevat tilat. On tärkeää pitää vanhasta suunnitelmasta kiinni, jotta saataisiin kerralla tehtyä tilat, joilla voitaisiin turvata palvelut vuosiksi eteenpäin.

On tietysti ymmärrettävää, että kustannuksia katsotaan tällä hetkellä tarkasti. Valkealalaiset ovat kuitenkin jo vuosia odottaneet, milloin kaupunki saa päätettyä heille tärkeän investoinnin toteuttamisesta lasten käydessä koulua väistötiloissa. Tätä hanketta ei saa vaarantaa eikä näivettää, vaikka säästöpaineissa kaupunki joutuukin läpikäymään kaiken kustannuksia tuovan tiuhemmalla kammalla.

Väestöennuste ei lupaa hyvää Kouvolalle, jos ennusteet toteutuvat sen mukaisesti. Ei ole kuitenkaan järkevää suunnitella tulevaa jo nyt palveluista ennakkoon tinkimällä. Se ei ainakaan edistä Kouvolaan muuttohalukkuutta. Palveluiden alasajolla ennakkoon kaupunki nostaa ikään kuin kädet pystyyn antautumisen merkiksi väestökadon uhatessa.

Koulujen ja muiden palveluiden alasajolla Kouvola vauhdittaa negatiivista muuttovirtaa. Siihen tässä kaupungissa ei olisi varaa. Jos ja kun siihen kuitenkin todennäköisesti päädytään, niin veronkorotusten tiellä ei loppua näy ja muuttovirta poispäin sen kun kiihtyy. Tulevaisuus näyttää tässä valossa aika synkältä.

Tällä hetkellä näyttää valitettavasti siltä, että myös kaupungin päätöksenteko on hyvin poukkoilevaa. Jo tehtyjä päätöksiä pyörretään ja alkuperäisiä suunnitelmia muutetaan. Ei oikein hyvää kuvaa nykytoiminnasta saa. Olen myös välillä miettinyt, ovatko meidän kaupunkilaisten edusmiehet valtuustossa ja hallituksessa pitäneet meidän puolia kouluista ja muista palveluista päätettäessä. Välillä on saanut sellaisen kuvan, että näin ei ole tapahtunut.

Joka tapauksessa näin valkealalaisena toivon, että monitoimitalo toteutuu suunnitelmien mukaisesti ilman, että sinne suunnitelluista palveluista tarvitsee tinkiä. Valkeala on yksi Kouvolan elinvoimakeskuksista joka ansaitsee sinne suunnitellun monitoimitalon monipuolisine palveluineen.

Kari Koistinen, Valkeala, Kouvola

Luetuimmat