Lukijalta: Kokoomus johtaa kaupunkia ja Kymsotea

Jussi Raukko (KS.20.6.) kirjoituksessaan ihmetteli keiden ”järjen jättiläisten” intresseissä on päättää sairaala-asioissa niin kuin on päätetty. Taisi Raukko olla aikanaan siinä suoporukassa itsekin mukana, joka tämän kaiken järjettömyyden on saanut aikaan. Jospa hiukan puretaan sitä päätöksentekojärjestelmää, jolla tähän järjettömyydentilaan ja talousvaikeuksiin päädytty.

Ensinnäkin ylikunnallisia toimielimiä, kuten sairaanhoitopiiriä (nykyinen Kymsote) johtaa kokoomus. Kokoomus saa tukea ajatuksilleen eteläpään muiden kuntien edustajilta puolueesta riippumatta. Lisäksi vallankäyttöä tukee epäoikeudenmukainen kuntayhtymän perussopimus.

Kouvolassa suurin puolue on sosiaalidemokraatit, joka suuruudesta huolimatta ei ole suurin vallankäyttäjä, eikä näin ollen ole se järjen jättiläinen, joka ansioksi yksin ei voida lukea sitä järjettömyyttä mikä sairaala-asioissa Kouvolassa on. Suurinta valtaa Kouvolassa käyttää kokoomus, yhdessä sitoutumattomien, vihreiden ja muutamien heitä tukevien ja sitä hyötyä saavien ryhmien avulla.

Miksi yt-neuvottelujen lopputuloksena oli vain alle kymmenen irtisanottavaa, johtunee aikaisemmin vähennetyistä suoritusportaan työntekijöiden määrästä. Jos heitä irtisanottaisiin enemmän, niin jouduttaisi hankkimaan tietyt palvelut ostopalveluina, joiden laatu ja hinta ei kaikin osin tule edullisemmaksi. Tätähän kaupunginjohtaja esitti kaupunginhallitukselle.

Kokoomuslaiset virkamiehet suurimmaksi osaksi johtavat Kouvolan kaupunkia ja valtaa käyttää puolueena kokoomus, niin aika vaikea on veljen veljeä laittaa kilometritehtaalle.

Siihen asti, kun Kouvolassa ei osata pitää kritiikkiä demokratian kulmakivenä, vaan ruvetaan kritisoimaan kritiikin esittäjää, ei Kouvolalla ole helppoa tulevaisuutta. Seppo Kääriäinen Kultarannassa osuvasti puhui kritiikin merkityksestä ja asemasta poliittisessa päätöksenteossa.

Anssi Tähtinen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut