Lukijalta: Kaupunginjohtajan blogi vie pohjaa "tästä ei ole ollut aiemmin mitään puhetta" -väitteeltä

Kouvolan kaupunginjohtaja on ilmeisesti huomannut, että kaupungin talouden suunta ei muutu, jos asioihin ei puutu. Tämä on hyvä, koska kuten olemme saaneet vuodesta toiseen lukea, talouden synkät lukemat ovat tulleet kerta toisensa jälkeen yllätyksenä päättäjille. Ja vuosi vuoden jälkeen asialle ei ole tehty mitään.

Mistä tämä johtuu? Kaupungin poliittisiin päättäjiin on pesiytynyt hyvä veli -verkosto, mikä estää asioiden korjaamisen, päätökset tehdään "lehmän kauppa"-periaatteella kähmimällä. Tietenkään kaikki syy tilanteeseen ei ole pelkästään näiden kähmijöiden, suurempi vastuu on äänestäjillä, jotka vuodesta toiseen valitsevat samat veijarit jatkamaan suohon johtavaa toimintaansa.

Mielestäni kaupunginjohtaja on nyt ottanut todella rohkean askeleen alkaessaan ulkopuolisen asiantuntijan (KS 3.9.) kanssa työstää asioita. Asiaa tukee kaupunginjohtajan suunnittelema blogin aloittaminen, nyt ei enää aina onnistu poliittisilta päättäjiltä usein kuultu "tästä ei ole ollut aiemmin mitään puhetta" -väite, jolla julkisuuteen tulleita kähmintöjä on peitelty.

Toivotan kaupunginjohtajalle onnea yrityksessään. Luulenpa, että vastustus tulee olemaan tietyiltä tahoilta kovaa, koska jos tai kun kaupunginjohtajan suunnitelma onnistuu, se avaa pakostakin myös kaupunkilaisten silmät näkemään miten asiat ovat.

Ari Hyvönen, Kausala

Luetuimmat