Lukijalta: Kouvolan kaupungin metsänhoito on suuren ja vaativan tehtävän edessä

Suomi on loistanut maailmalla maailman parhaana osaajana metsänhoidossa.

Aikoinaan vuokrasin kartanon maatalouspuolen. Omistaja teki karulle maalle metsään suuren aukon. Kertoi, että kun tuli myytyä isommat puut, niin pienemmät eivät enää toipuneet kunnolla kasvamaan. Istutukset he toimittivat heti. Naapurit arvostelivat, että hän hakkaa metsänsä piloille rahanpuutteessaan. Nyt siellä on uljas tukkimetsä, Aikaa on kulunut 55 vuotta. Harvennushakkuut ovat tuoneet hoitokuluihin korvaukset. Ajelin siellä nyt. Tapasin muutaman entisen naapurin. Eräs kertoi, että tukit toivat marjamättäät takaisin. Poimimme vuoden marjat.

Kouvolan kaupungin metsänhoito on suuren ja vaativan tehtävän edessä. 4 000 hehtaaria metsää on pysyvä rahapaja, kun se hyvin hoidetaan. Osaamista Kouvolassa on. Kouvolan metsäaarre poistaa kaupungin rahahuolet.

On huolella valikoitava luotettavat henkilöt, jotka kilpailuttavat usealla firmalla suuret metsäkaupat. Kaupungilta yritetään saada edullisesti, jopa järjestäytyvät halpaan hintaan. Taktiikkana on, emme osta.

Nykyisin metsäkoneet jo tulostavat kuutiot. Pystymittausta myös käytetään. Luottohenkilöt kilpailuttavat kaupungin metsäosaajien johdolla. Tämä on tärkeimpiä tapahtumia, moninainen ja vaatii osaamista.

Näin suurten alojen kunnossapito vaatii vuodessa myös suurten alojen hoidon. Suomen teitä ajellessa voimme iloita hyvin hoidetuista metsistämme. Allekirjoittanut on saanut aikoinaan hoitaa vieraiden ja omien metsien hoitoa hyvällä kokemuksella.

Onni Jääskeläinen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut