Lukijalta: Kimolan kanavan menestys perustuu haaveisiin

Kiitos Pinja Valkoselle erinomaisesta kanava-analyysistä ”Haaveet kanavamiljoonista huteralla pohjalla” (KS 6.7.). Artikkelin mukaan Kouvolan kanavalaskelmissa ei ole ollenkaan otettu huomioon sitä, että jos kanavasta jotain tuloja aiotaan saada, siihen pitää investoida vielä lisärahaa, näillä näkymin lähes kolme miljoonaa.

Tämäkään kaupungin lisäinvestointi ei vielä takaa mitään, sillä myös yrittäjien pitäisi investoida alueelle. Kun Kouvolan Sanomat oli kysellyt muiden kanavanvarsien yrittäjien kokemuksia, ne eivät viitanneet ainakaan siihen suuntaan, että kanavasta olisi tulossa rahasampo. Päinvastoin. Eli löytyykö investointihalukkuutta?

Yrittäjien kun pitäisi ensinnäkin investoida, sitten keksiä jatkuvasti yhä uusia kiinnostavia tapahtumia ja vielä markkinoida näitä aktiivisesti. Kuka jaksaa tällaista ainakaan pitemmän päälle muutaman kesäkuukauden takia? Toivottavasti joku.

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti sijoittaa pelkästään Kimolan kanavan rakentamiseen lähes viisi miljoonaa euroa ja ottaa koko komeuden vastuulleen. Mutta nyt pitäisi siis kaivaa jostain lisää ainakin nuo mainitut lähes kolme miljoonaa.

Kuinkahan moni kanavahanketta kannattanut valtuutettu otti ennen päätöstä selvää esimerkiksi muiden kanavanvarsien yrittäjien nykytilanteesta? Ja vaikka nyt julkaistu artikkeli olisi julkaistu ennen päätöskokousta, olisiko sekään mitään vaikuttanut?

Haaveitakin pitää tietysti olla. Toivottavasti ne edes jollain tavoin toteutuvat tässä hankkeessa.

Ritva Sorvali, Kouvola

Luetuimmat